VERETLENEK MARADTUNK!

Rangadóra került sor a junior korosztály nyugati csoportjában, ahol idegenben, a Kanizsai Vadmacskák ellen lépett pályára együttesünk.

Kedden szinte ugyanez a két csapat (a hazaiaknál Fekete Csilla már nem játszhat ) nézett farkasszemet Sopronban, ahol aztán a vendégek örülhettek az összecsapás végén (70:81).

Most is, mint a hét elején jól kezdtünk, ám 4:0-as vezetésünknél Kálmán Enikő szemébe csaptak, akit ápolni kellett. Szerencsére ebben az időszakban Szőke Szilvi nagyon ponterősen játszott, és így a 6. percig nálunk maradt az előny. Hegyi kosaraival egy rövid időre a hazaiak fordítottak, amikor azonban Kálmán visszatért zsinórban nyolc ponttal köszönt be. Ám a negyedet még is a Vadmacskák zárták előnnyel, mivel Nagy hármasa után, mi két büntetőt is elhibáztunk.

A második negyed elején tartotta minimális előnyét a hazai együttes, ám Honyák majd Kiss hárompontosa után már újra mi vezettünk, sőt úgy tűnt sikerülhet meglépni. A negyed utolsó percében azonban ellenfelünk is kétszer talált be távolról, így minimális különbségű (45:47) vezetéssel vonulhattunk az öltözőbe.

Az első félidőben mindkét csapat a gyors játékot erőltette, így 92 pont esett húsz perc alatt.

A második félidőben magára talált ellenfelünk legrutinosabb játékosa Jurkó Noémi, és ugyan Hegyit sikerült kikapcsolnunk, de helyét Oros vette át a pontgyártásban. Így aztán már nyolc ponttal is megléptek a kanizsai lányok. Küzdöttünk, hajtottunk, pontokat is dobtunk, de valahol mindig hiba csúszott a védekezésünkbe, így két perccel a befejezés előtt, még mindig 81:74-re vezettek a hazaiak, akik ebben az időszakban már szinte csak büntetőből találtak be. Aztán Honyák hármasa adta meg azt a lökést, amely az utolsó nagy lendülethez kellett. Erre még Oros két büntetővel válaszolt, ám Németh Enikő perce következett. Az addig négy pontot szerző játékosunkat Pados Kitti kiosztásaiból, még szabálytalanul sem lehett megállítani. Emberrel a nyakán dobta kosarait, és 18 másodperccel a vége előtt 1 ponttal vezettünk.

Igen ám, de a hazaiak jöhettek. Lassító letámadás, hiszen már régóta megvolt a négy csapathibánk. Oros passzából Törőcsik próbálkozott, ám sikertelenül, de a lepattanóért vívott "tömörülésben" Jurkóhoz került a labda, dobás... palánk, majd gyűrű, végül a mi kezünkben landolt a labda, melyet még két másodpercig birtokoltunk, hogy aztán a feszültség örömmé csapjon át. GYŐZTÜNK!

Ez a siker ugyan azt jelenti, hogy most már csak mi maradtunk egyedül veretlenek a csoportban, de dőreség lenne azt gondolni, hogy befejeződött a továbbjutást jelentő első helyért vívott csata. Emlékezzünk csak! Kedden nekik sikerült az idegenbeli győzelem.

 

ORSZÁGOS JUNIOR BAJNOKSÁG:

Kanizsai Vadmacskák - SMAFC-NYME 83:84 (21:20, 24:27, 21:14, 17:23)

Nagykanizsa: 30 néző V.: Szabó T., Kovács N.

Kanizsa: Hegyi 15/9, Oros 33/6, Nagy 11/9, Bernáth, Jurkó 16. Cs.: Törőcsik 4, Herman 2, Bársony 2. Edző: Gábor Erzsébet

SMAFC:  Kálmán 28, Németh 9, Szőke 8, Kiss 20/3, Ragats 4. Cs.: Honyák 13/9, Pados 2, Locsmándi, Fodróczy, Ankhelyi. Edző: Palkovits Tamás Másodedző: Herczegné Velkey Eszter /A csapattal tartott - már ott léte is erőt adott nekünk - sérült játékosunk Cipek Dóra is!/

 

 

Hírek: