VENDÉGSIKER

Mindkét csapatnak fontos volt ez a mérkőzés, hiszen győzelmünk esetén már biztos lett volna az alapszakasz 5. helyezésünk, míg vendégeink számára a 2.-4. hely megszerzéséért megy a versenyfutás, az utolsó három fordulóban.

Mi kezdtünk jobban, Kálmán és Velkey kosaraival, hogy aztán egy kétperces kosárcsend után a vendégeknél legyen az előny. Sőt, Fuisz kosaraival már 13:18 volt az állás, amikor egy kétperces rohanással fordítani tudtunk a negyed végére.

A második negyed harmadik percéig semmi gondunk nem akadt, ám ezután öt percig nem találtunk a gyűrűbe, és ezután is csak 1 pontot szereztünk. A máskor biztosan értékesített helyzetek is kimaradtak ebben az időszakban, és hiába védekeztünk hatékonyan, öt eladott labdánkból, könnyű ziccereket dobadtunk ellenfelünkkel.

A harmadik negyed hetedik percéig tartott "vesszőfutásunk",  ekkorra már több mint húsz pontos volt hátrányunk. Ám innen nem akármilyen tíz percet produkáltunk. Óriási akaraterővel, nagyot küzdve 28:10-re nyertük ezt a szakaszt. (Több pontot szereztünk mint a mérkőzés másik 30 percében!) Ekkor összeállt védekezésünk, támadásban pedig Velkey és Kálmán tarthatalanok voltak.

Másfél perc volt hátra, amikor már csak három pont volt a különbség. Ám egy védekezési hiba, és Fekete számunkra a legrosszabbkor dob 3 pontos kosarat, majd védővel a nyakán megismétli. Innen pedig már nincs visszaút.

Változatos, küzdelmes mérkőzésen, túl hosszú időszakokra voltunk mélyponton. Hiába volt a szenzációs hajrá, a felzárkózás sokat kivett belőlünk, és lélektanilag már nem tudtuk elviselni Fekete bravúrpontjait. A kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtó vendégek megérdemelten győztek.

SMAFC-NYME - Kanizsai Vadmacskák 56:69 (19:18, 5:17, 11:17, 21:17)

Sopron, 50 néző V.: Török Z., Gráczer Zs.

SMAFC: Fejes 2, Klemencsics 2, Kálmán 18/6, Zottl 6, Velkey 15/9. Cs.: Tóth 9, Honyák 2, Katona 2, Dávid, Ragats, Locsmándi, Kerékgyártó. Edző: Palkovits Tamás

Kanizsa: Fekete 16/9, Hegyi 12/3, Fuisz 13/3, Olasz 4, Jurkó 16. Cs.: Oros 6, Nagy 2,  Kovács. Edző: Farkas József

Hírek: