Velkey Eszter csapatunkban, és egyetemünkön

Esztert arra kértük, hogy az elmúlt négy, Angliában eltöltött évéről beszéljen.

Örülök hogy négy év angliai (leeds-i) tartozkodásom után, most újból Magyarországon, illetve Sopronban folytathatom majd a kosarazast és a tanulmányaimat.
Az Angliában töltött első évben a 2.osztályban kosárlabdáztam, de onnan sikerült feljutnunk, így a következő három esztendőt az angol élvonalban játszottam. Csapatunkkal évrol évre egyre feljebb tornáztuk magunkat a ranglistán, így idén már az angliai final fourban is benne voltunk, ahol sajnos az elődöntőben kikaptunk. Ez is nagy eredmeny volt a mi leeds-i csapatunknak, de ami a legfontosabb volt számunkra, az az egyetemi bajnokságban való szereplés. Itt minden évben érmet szereztünk - 3. hely. 3.hely, 2.hely és idén 1. hely - ami nagy előrelépés volt, mivel 60 éve nyert Leeds utoljára női kosárlabdában, amit idén nekünk újból sikerült. A döntőben a már évek óta győzedelmeskedni tudó UWIC (Cardiff) ellen tudtunk szoros mérkőzésen nyerni, amihez 24 pontot tudtam hozzátenni.
Mindemellett minden éven behivtak az angol egyetemi válogatottba, amellyel tornákon vettünk részt. Egyszer bekerültem az all- star gálára, ahol a legjobb 10 külfödi játszott a legjobb 10 angol játékos ellen. Ez fantasztikus élmény volt.
 
Négy éve nem vagyok itthon, csak a hugomtól - aki a Vasas-Csatában játszik -  hallom, hogy milyen lehet itthon a magyar női kosarlabdázás. Így kicsit izgatottan is várom az idei évet. Remélem, hogy mind a Amatőr Női Bajnokságban, és mind az egyetemi bajnokságban eredményesek leszünk, és természetesen, a sikeres tanulmányi előmetelben is bízom.
Mi mást is mondhatnánk, kívánjuk, hogy Eszter elképzelései valóra váljanak!
( Sajnos, Eszter csak agusztus második felétől tud a csapattal együtt készülni, de addig is egyéni program alapján edz.)
 

 

Hírek: