Tisztes helytállás a SZOESE ellen

amatőr kosárlabda mérkőzés – 1. forduló

SMAFC-NYME – SZOESE-Sportiskola         60-77 (25-13, 19-25, 12-23, 4-16)

Helyszín: Krasznai Ferencs Sportcsarnok

Játékvezetők: Boros Tamás, Kulcsár Tibor

 

SMAFC-NYME: Fodróczy L. 8, Pados K. 8/3, Locsmándi L. 10, Gosztola L. -, Kisréti B. -, csere: Suga A. 2, Kiss S. 10, Szóka S. - , Méhesi K. -, Szőke Sz. 15/3 Dobos K.-, Gyulai D. 7

SZOESE- Sportiskola: Horváth P. 19, Konti K. 17, Handler K. 11/3, Szabó-Haklits 7/3, Gusztafik L. 9 csere: Mészáros R. -, Bauer A. -, Bicskei F. 6, Czinder A. 4, Porpáczi D. –, Uszkai D. -, Tóth T. 4

 

Meglepően jól kezdtük a mérkőzést, az első negyedben már 12 pontos előnyre tettünk szert. Támadásban és védekezésben is remekül működött a csapat. A második negyedben viszont „felébredt” az ellenfél is, így ezt a negyedet megnyerték. Ennek ellenére 6 pontos hazai előnnyel mentünk a félidei szünetre.

A szünetben azonban az egyik kulcsemberünket ’elveszítettük’, ugyanis egyéb okokra hivatkozva távoznia kellett. Az ellenfelünk pedig (az első félidőben betegség miatt nem játszó –egyébként volt játékosunk!) Czinder Adrival erősödött meg. Nehezebbé vált a SMAFC-os lányok dolga, de nem adták fel, a meccs végére viszont elfáradtak, és az utolsó negyed eldöntötte a mérkőzést.

 

Locsmándi Lilla -csapatkapitány- a következőket mondta a meccs után: „Nagyon elfáradtunk a mérkőzés alatt, de tisztesen helytálltunk egy idősebb, rutinosabb csapattal szemben! Büszke vagyok a lányokra”

Herczegné Velkey Eszter: „Remekül kezdtük a mérkőzést, jobbnál-jobb megmozdulásokat láthattunk a lányoktól, nagyon bíztató volt az első félidő. A második félidő viszont gyengére sikeredett…   nagyon sokat kell még dolgoznunk, ahhoz hogy olyan eredményeket érhessünk el, amilyeneket szeretnénk. A közeljövőben (junior meccs Nagykanizsán!) NEM engedhetjük ki a győzelmet a kezünk közül, bármi is történik, meg kell azt ragadni. Ez ezen a meccsen sajnos nem sikerült!”

 

Hírek: