Tisztes helytállás a bajnokjelölt otthonában

A 12 mérkőzés óta veretlen, listavezető Tatabánya otthonába látogatott együttesünk az Amatőr Női Bajnokság legutóbbi fordulójában. Ha csak az eredménylistát tekintjük, már akkor is a hazaiak voltak a találkozó egyértelmű esélyesei, ha ehhez hozzátesszük, hogy négy a legutóbbi mérkőzésen kezdő emberünk (Kálmán, Tóth, Velkey, Zottl) hiányzott, akkor méginkább.

Mindez nem látszott csapatunk játékán, hiszen nagyon fegyelmezetten, okosan kezdtük a találkozót, és az első negyedben végig vezettünk, annak ellenére, hogy mi egy, ellenfelünk tíz büntetőt dobhatott.

A második negyedben felváltva estek a kosarak, utoljára a 19. percben volt nálunk az előny (32:33), aztán újabb büntetőkkel a hazaiak átvették a vezetést.

Hasonlóan folytatódott a nagyszünet utáni játékrész is, hogy aztán néhány játékvezetői ítélet tépázza meg lelkivilágunkat (sportszerűtlen, technikai hiba...). Míg mi a a külső körülményeken rágódtunk, addig vendéglátóink könyörtelenül megléptek. (4 perc alatt 15:0). Ezután újra minden visszatért a régi kerékvágásba, felváltva estek a kosarak, élvezhető, változatos volt a mérkőzés, de a győztes kiléte már eldölt.

Harminchat percen át taktikusan, jól kosárlabdáztunk, ám négy perc rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy ellenfelünk újabb biztos győzelmet tudjon be magának. Ezzel együtt csapatunkat nem érheti szemrehányás, mert a nyugati csoport egyik , ha nem a legerősebb játékoskeretével rendelkező együttesével mérkőzött, és a találkozó nagy részében egyenrangú ellenfélnek bizonyult.

Tatabányai KC - SMAFC-NYME 77:57 (15:16, 21:17, 26:11, 15:13)

Tatabánya: 50 néző V.: Sentényi, Lövei

TKC: Fekete 9, Fehér 15/12, Gaál 7, Várhalmy 6, Rausch 17. Cs.: Lantos 10, Kiss 7, Gróf 6,  Mercsényi, Fülöp, Kisznér, Szekeres. Edző: Lukács Sándor

SMAFC: Dávid 9, Fejes 12/6, Klemencsics 9, Katona 6, Kerékgyártó 7/3 .Cs.: Czinder 9, Németh 5/3, Turner, Locsmándi, Ragats, Honyák. Edző: Palkovits Tamás

Hírek: