Tíz perc rövidzárlat

A két csapat első összecsapását ugyan együttesünk nyerte 86:67 arányban, ám azóta három győzelmet (Szekszárd és kétszer a Pécs ellen) is szereztek vendéglátóink. Így aztán várható volt, hogy nem lesz könnyű dolgunk a fővárosban, főként annak a tükrében, hogy irányítóink - Dávid és Fejes - , valamint Klemencsics sem tarthatott a Kinizsi utcai csarnokba.

A harmadik percig semmi gondunk nem volt, ám innentől kezdve, mintha bedeszkázták volna a gyűrűt. Hiába voltak a kidolgozott helyzetek a gyűrűről szinte minden dobásunk kiperdült. A 16. percben már csak egy pont (34:16) kellett ahhoz, hogy ellenfelünk kiegyenlítse a Sopronban összeszedett hátrányát. Ám ekkor mi hoztunk össze egy 10:0-át két perc alatt.

A 26. percben Abaházy nagyszerű centerjátéka után újra 16 ponttal álltak előbbre a MAFC-os lányok. Innen azonban nagyot küzdöttünk, és három perccel a találkozó vége előtt már csak 6 pont volt hátrányunk. Ebben az időszakban Velkey Eszti megállíthatatlan volt. Azonban a mérkőzés hajrájában újfent a hazaiak magassági fölénye dominált. Ekkor már csak arra koncentráltunk, hogy az egymás elleni összevetésben jobbak maradjunk. Végül e célunk sikerült.

Szerkezetében felforgatott csapatunk, az első negyedben összeszedett hátrányának kiegyenlítésére nagy erőket mozgósított, ám a hosszabb kispaddal rendelkező hazaiak a végjátékban pontosabbnak bizonyultak, és győztek megérdemelten. Fiatal csapatunkat azonban elszántságáért, küzdőszelleméért így is dícséret illeti.

MAFC - SMAFC-NYME 74:62 (24:9, 14:18, 17:17, 19:18)

Budapest, 20 néző V.: Dernei G., Kaskötő B.

MAFC: Tillmann 16/6, Nyulasi, Rozsics L. 7, Gyimesi 14, Abaházy 18. Cs.: Fabók 5, Sipos 4, Tápai 4, Fülep 4, Kovács 2, Phillippovits. Edző: Gorácz Árpád

SMAFC: Kálmán 16, Tóth 4, Katona 3, Zottl 5, Velkey 28. Cs.: Ragats 2, Honyák 2, Locsmándi 2. Edző: Palkovits Tamás

Hírek: