SZENZÁCIÓS JÁTÉK - TOVÁBBJUTÁS

Tizennyolc nap. Ennyi telt el, az ominózus második SMAFC-Kanizsa junior mérkőzés óta. Cipek Dóri már akkor is sérült volt, ám Szőke Szilvia és Honyák Roxi azóta kerültek Richly Sándor kezei közé, csak úgy, mint Kálmán és Németh Enikő. Előbbi kettő ugyan nagyon sokat gyógyult, de nem kockáztattuk szereplésükkel egészségüket, ám Enikőék a pályán tudtak lenni, sőt...
 

Az ötödik percig tartott az üldözéses verseny. Ugyan ebben az időszakban is mindig mi vezettünk, de a vendégcsapat háromszor is egyenlített. Ám innentől szenzációs védekezést mutattunk be, és 12:0-al zártuk az első negyedet. Védekezést váltott ellenfelünk, amellyel hét percig tartotta magát, aztán újabb roham, és most 10:3-al nyertük a negyed utolsó három percét.

Nem várt előnnyel várhattuk a második félidőt, ám a kanizsai lányok ellen badarság lett volna hátradölni, hiszen már többször megtapasztalhattuk, hogy pillanatok alatt képesek fordítani, akár jelentős hátrányból is.

Négy percig tartott az ellenállás, aztán egy újabb 11:2 után érezhetően összetörtek lelkileg ellenfelünk játékosai. Ezután már örömjáték következett részünkről, míg a Vadmacskáknak semmi sem akart összejönni.

A legmerészebb álmainkban sem várt fölényes győzelmet arattunk az Országos Junior Bajnokság Nyugat Régiójának döntőjében, ami azt jelenti, hogy ott vagyunk a legjobb tizenkettő között, és tovább küzdhetünk a nyolcas döntőbe kerülésért. Ezen az estén lányaink igazi CSAPATKÉNT küzdöttek, és szenzációsan védekeztek. Tudjuk, hogy a két csapat között nincs akkora különbség, mint amennyit az eredmény mutat, de ma az ősz legjobb játékával rukkoltunk elő, és léptünk tovább!

Köszönet a szurkolóknak, akik végig buzdítottak minket! Reméljük, tudunk még hasonló örömet szerezni nekik a továbbiakban!

ORSZÁGOS JUNIOR LEÁNY BAJNOKSÁG:

SMAFC-NYME - KANIZSAI VADMACSKÁK SE 90:46 (23:11, 16:11, 19:11, 32:13)

Sopron, 50 néző V.: Boros T., Kulcsár T.

SMAFC: Németh 16, Kálmán 25/6, Góth 2, Locsmándi 8, Ragats 12. Cs.: Kiss 12, Suga 2, Ankhelyi 4, Fodróczy 6, Tóth 3. Edző: Palkovits Tamás, Velkey Eszter

Kanizsa: Hegyi 8, Oros 11, Herman 11, Nagy 4/3, Jurkó 12. Cs.: Bársony, Törőcsik, Gutai, Horváth, Karancz. Edző: Gábor Erzsébet

Hírek: