Sima soproni győzelem

SMAFC-NYME - Zala Volán 115-36 (24-10, 28-7, 33-13, 30-6)

SMAFC-NYME:  Kálmán E. 23, Ragats A. 2, Pados K. 16, Locsmándi L. 1, Németh E. 25, Ankhelyi L. 2, Kiss S. 10, Suga A. 10, Szőke Sz. 19/3, Góth G. 7/3

A hazai csapat már az első pillanattól kezdve  érvényesíteni tudta a saját akaratát, játékstílusát; ami azt eredményezte, hogy magabiztosan, az alapszakaszban a legnagyobb pontkülönbséggel győzelmet aratott  hazai SMAFC csapata a Zala Volán csapata ellen.

Az első negyedben a SMAFC csapata zóna letámadással védekezett, ami az ellenfél játékosait rossz döntésekre, eladott labdákra kényszerített; a mieink pedig ezeket a labdákat megszerezve könnyű kosarakat szereztek. A második illetve harmadik negyedben is folytatta a hazai csapat a letámadást, ami során újabb könnyű kosarakat szereztünk. A negyedik negyedben az volt a cél, hogy sikerüljön a 100 pontot elérnünk, mit végül +15 ponttal übereltünk!

A fantasztikus védekezés tehát meghozta az eredményt, és ezt a statisztika is kimutatja, Zala Volán 53! eladott labda, Smafc 38 szerzett labda! Ebből Kálmán Enikő 11, Pados Kitti 7, Németh Enikő 6-ot tudhat magáénak! Lepattanó labdákban is sikerült extrát nyújtanunk, ugyanis minden játékosunk neve mellett legalább 2 lepattanó szerepel. A legtöbbet Suga Anett 8 és Góth Gina 7 könyvelhetett el magának!

Herczegné Velkey Eszter: Nagyon örülök a győzelemnek! Az összes csapattagot dicséret illeti, ugyanis a meccs végéig küzdöttek, hajtottak a lányok. Az pedig csak hab a tortán, hogy sikerült a 100 pontot is elérnünk, sőt 115 pontig jutottunk!! Külön kiemelném Szőke Szilvi, Pados Kitti, Németh Enikő és Kálmán Enikő játékát!

Hírek: