Siker, áldozattal

Már az előző, tatai mérkőzésünkön is elég hosszú volt hiányzóink listája, amely a Zalaegerszeg elleni mérkőzésre tovább bővült. Igaz, sérültjeink (már akik tehették) is velünk tartottak, és buzdították társaikat a kispadról, de pályára lépni nem tudtak.

Éppen ezért, ezek tudatában, igen csak értékes az újabb idegenbeli sikere fiatal lányainknak!
 

Nagyon dinamikusan, és jó ritmusban kezdtük a mérkőzést, és sikerült 19:4-re meglépnünk. Ám mielőtt megnyugodhadtunk volna, Gerencsér és Zsemberi pontjaival felzárkóztak a hazaiak. A második negyedben mindkét együttes nagy erőket mozgósított a védekezésre, aminek következtében kevés lehetőség adódott, többször is a dudaszó pillanatában történtek a dobáskísérletek. Így aztán csak kevés találat esett, de ekkor is mi dobtunk több kosarat.

A nagyszünet után, a hazaiak egy 7:0-ás rohammal tudatták velünk, hogy ők még nem adták fel a mérkőzést. Időkérés után, helyre állt a rend védekezésünkben, és szép lassacskán újra felépítettük, amit néhány perc alatt sikerült lerombolnunk. Tartottunk a végjátéktól, hiszen Suga Anett egy ütközést követően megsérült, így még szembetűnőbb lett a hazaiak rotációs lehetősége. Ám lányaink újfent csak óriási szívükről, akaratukról tettek tanúságot. A záró etapban, még egy utolsó rohamot indítva, bebiztosították újabb idegenbeli győzelmüket.

Ezzel a sikerrel is kívánunk, a csütörtökön megműtött Cipek Dórának mielőbbi felépülést!

 

AMATŐR NŐI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG:

Zala Volán - SMAFC-NYME 47:82 (13:21, 9:13, 13:16, 12:32)

Zalaegerszeg, 30 néző V.: Csabai M., Koncsek B.

Z. Volán: Balogh 15/3, Zsemberi 9/6, Gergácz 4, Ambrus 2, Gerencsér 13. Cs.: Szekeres 1, Mester 2, Kalcher 1, Fülöp, Takács. Edző: Bukics Zsolt

SMAFC: Németh 14, Kálmán 37/15, Góth 10/6, Locsmándi 7, Ragats 2. Cs.: Suga 2, Ankhelyi 10/3. Edző: Palkovits Tamás

Hírek: