Sikerült hozni a kötelezőt

A vártakkal ellentétben álmosan és kevésbé motiváltan kezdték a lányok a mérkőzést. A gyenge védekezés mellett úgy érezte az ember, mintha egy dobóedzésen lenne a meccs helyett. Mindezek okán egy időkérés és némi „fejmosás” következett hazai részről, aminek köszönhetően kezdett helyreállni a rend a pályán. A SMAFC kemény letámadásra váltott a védekezés terén, mely szerzett labdákat és könnyű kosarakat eredményezett.

A második félidőben szerencsére minden ott folytatódott, ahol abbamaradt: agresszív letámadó védekezés, kimagasló küzdőszellem és látványos kosarak. A harmadik negyed szenzációs teljesítménye tükröződött a számokban is (3. negyed: 35-13). A végén még a 100. pontot is sikerült megszerezniük a hazaiaknak Szőke Szilvi révén, így volt okuk az ünneplésre a mérkőzés után.

Dávid Viktória: „Örülünk, hogy a kezdeti álmosság után, az Esztivel sikerült feltüzelnünk a lányokat és esélyeshez méltóan diadalmaskodni tudtunk a mai mérkőzésen, bebiztosítva ezzel a második helyezést a csoporton belül. Most kíváncsian várjuk, hogy alakulnak a másik csoportban a még hátralévő mérkőzések és melyik csapattal kell majd megküzdenünk a döntőbe jutásért.”

 

SMAFC-NymE – Zsíros Akadémia Kőbánya: 100-53 (16-8; 25-19; 35-13; 24-13)

SMAFC-NymE: Németh, Pados 8/6, Kiss 28/3, Kálmán 17, Locsmándi 2. Cs.: Szőke 18, Fodróczy 11/3, Góth 10/6, Ragats 6, Suga.

Zsíros Akadémia Kőbánya: Tatár 7/3, Vereb 4, Szécsi 7, Farkas 7, Takács 12. Cs.: Mányoky 8/3, Fabini 4, Czakó 2, Fodor 2.

Hírek: