A rájátszás eredményei

SMAFC-NYME – BAJAI NKK 51-75 (16-23, 8-14, 13-15, 14-23)

SMAFC-NYME: Kálmán E. 9, Ragats A., Pados K. 2, Locsmándi L. 5, Németh E. 2, Kiss S. 6/3, Suga A. 3, Szőke Sz. 19, Góth G. 2, Fodróczy L. 3

Smafcos lányaink már az első pillanattól kezdve letámadták a bajaiakat, így a megszerzett labdákból könnyű ziccereket tudtak szerezni. Felállt játéknál viszont a Baja csapata bizonyult eredményesebbnek; mind védekezésben mind támadásban felülmúlták a hazai csapatot.

A mi csapatunknál összesen két játékos tudott 10 pont felé kerülni, addig az ellenfélnél 5-en szereztek ennél több pontot. A mai mérkőzésen egyedül Szőke Szilviát lehet kiemelni, aki a hátára vette a csapatot és megtett mindent a győzelem érdekében; sajnos nem igazán akadt társakra, akik átzökkentették volna a csapatot.

Herczegné Velkey Eszter: „A bajai zóna ellen döcögősre sikeredett a játék…kihagyott dobások, kihagyott ziccerek, eladott labdák tömkelege, ez jellemezte ezt a mérkőzést. Ez lett a vesztünk. Igyekszünk ezeket kijavítani, és kellően felkészülni a visszavágó mérkőzésre.”

MAFC - SMAFC-NYME 105-64 (25-16, 11-11, 32-25, 37-12)

SMAFC-NYME: Kálmán E. 23, Ragats A.2, Ankhelyi L., Locsmándi L. 11, Németh E., Kiss S. 3, Suga A. 4/3, Szőke Sz. 14/6, Góth G. 3/3, Fodróczy L. 4

A Mafc csapata jóval erősebbnek bizonyult nálunk, de ez nem is meglepő, hiszen ez a csapat a keleti csoport 5. helyén végzett az alapszakaszban. Tilmann Dórát nem sikerült megfékeznünk, 21 pontjával, 6 szerzett labdájával és két gólpasszával győzelembe vezette a csapatát.

A második negyedben a Smafc-os lányok összekapták magukat és remek módon együtt védekeztek, de ennek ellenére sem sikerült fordítaniuk az eredményen a sok eladott labda illetve a sima helyzetek kihagyásai miatt.

A harmadik negyedben még megcsillant a remény, amikor sikerült felzárkóznunk 7 pontra, de ekkor Locsmándi Lilla 4.faultja után, ez is elillant. Az utolsó negyedben pedig már nem kegyelmezett a Mafc csapata és 25 pontot - csak az utolsó negyedben- vertek ránk.

Herczegné Velkey Eszter: „Sajnos azt, hogy mondjam, hogy ez az eredmény volt várható. Voltak pozitívumok, amiket tovább kell vinnünk, tovább kell erősítenünk, és voltak negatívumok, amiket pedig minél hamarabb ki kell javítanunk. Nagyon sok eladott labdánk volt, szám szerint 28!! Illetve sok kihagyott üres helyzetet nem tudtunk értékesíteni. Annak viszont örülök, hogy végig küzdött a csapat és megtett mindent a siker érdekében.”

BAJAI NKK - SMAFC-NYME  52-55 (11-9, 12-20, 13-13, 16-13)

SMAFC-NYME: Kálmán E. 20/3, Ragats A.3, Ankhelyi L., Locsmándi L. 3, Németh E. 8/3, Kiss S. 3, Suga A. 5, Szőke Sz. 8/3, Góth G. 2, Pados K. 3

Nem várt győzelem Baján! Győzött a Smafc 3 ponttal! Úgy tűnik sikerült összeállnia a csapatnak és legyőzni azt a Baját, aki két héttel ezelőtt 24 ponttal verte a Smafc csapatát Sopronban. Az első negyedtől kezdve sikerült a Smafc csapatának játékstílusát a bajai csapatra ráerőltetni, ami a második negyedben meg is hozta a gyümölcsét. Kálmán Enikő a csapat által megszerzett 55 pontból 20-at magáénak tudhat, emellett 15 lepattanó, 3 szerzett labda és 2 gólpassz és mindemellett nagyon jól védekezett és irányította a csapatot. A csapat többi tagjának is jár a dicséret, hiszen ilyen jó védekezést még nem produkáltak ebben a szezonban!

Herczegné Velkey Eszter:  „Nagyon örülök és nagyon büszke vagyok a csapatomra! Mindenki egytől-egyig hozzátett ehhez a győzelemhez. Remélem ilyen mentalitással folytatjuk tovább a rájátszást.”

Szegedi KE - SMAFC-NYME 79-45 (24-5, 17-15, 13-12, 25-13)

SMAFC-NYME:  Kálmán E. 10, Ragats A.2, Locsmándi L. 6, Németh E. 0, Kiss S. 6/3, Suga A. 2, Szőke Sz. 10, Góth G. 3, Pados K. Fodróczy L. 6

Szegeden nem tudtuk felvenni az iramot a hazai csapattal, az első negyedben átgázoltak rajtunk, és közel 20 pontos előnyt szereztek maguknak. Nekünk mindössze 5 pontot sikerült szereznünk…és ez nem a szegedi védekezésen múlt. Sok eladott labdánk volt szám szerint 24 db!! emellett pedig borzalmas dobóteljesítményt nyújtottunk 23%, 64 dobásból (ami nem kevés) 15-öt sikerült értékesíteni. Nem csoda hát, hogy a szegedi csapat nyerte ezt a meccset, akik 50 %-os dobással, majdnem duplaannyi pontot szereztek mint a mieink.

Herczegné Velkey Eszter: „Gratulálok a  Szegednek! Azt hittem megtudjuk lepni a szegedi csapatot és szorosabb mérkőzést tudunk velük játszani, de ez ma nem sikerült, nagyon nem ment a játék. Ennyi eladott labdával és ilyen dobószázalékkal nem volt esélyünk, remélem otthon Sopronban jó játékkal megtudjuk majd fordítani ezt az eredményt.”

DVTK - SMAFC-NYME 64-70 (19-13, 13-17, 18-15, 14-25)

SMAFC-NYME:  Ragats A.6, Locsmándi L. 15, Németh E. 19/3 Kiss S. 14, Suga A. 9/6, Góth G. 2, Pados K. 5/3, Ankhelyi L.

A mérkőzést nagyon jól kezdték a miskolciak, ugyanis Kundráth K. triplája után Sikora E. és Arad Zsófia is két-két pontot szereztek, így az első 5 perc után 7:0 –ás lerohanással kezdett a Miskolc csapata. Ezt a ‘ponttalanságot’ Pados Kitti törte meg két értékesített büntetőjével. De ez még nem volt elég ahhoz, hogy átvegye a Smafc csapata a vezetést. A 2. illetve a 3. negyed nagyon szoros volt, Németh Enikő és Suga Anett mind védekezésben mind támadásban extrát nyújtott. Suga Anett három 3pontos kísérletből kettőt értékesített, Németh Enikő pedig labdaszerzésből vette ki a részét, amit gyors leindításával pontokat is szerzett a csapatnak.

A harmadik negyed végére még mindig 5 pontos hátránya volt a Smafc csapatának. Ekkor Ragats Anna életre kelt, center poszton leiskolázta az őt fogó védőjátékost. Egymás után kétszer is kosarat szerzett, így a Smafc csapata közelebb férkőzött a DVTK csapatához. Ezután Locsmándi Lilla vette át a szerepet, egymás után dobta a szebbnél szebb kosarakat. Védekezés is összeállt, a zóna nagyon jól működött, nagyon megvolt az összhang a játékosok között. A végjátékban Kiss Sára is remekelt, hátsóbefutásaival kápráztatta el a nézőket. Támadólepattanót még ennyit egész év alatt nem szedtünk, most meg Ragats Anna 8-at, Kiss Sára és Locsmándi Lilla 4-4-et könyvelhetett el magának. Az eddig sok eladott labdáink száma  amai mérkőzésen végre javulást mutat.

Herczegné Velkey Eszter: „Nagyon boldog vagyok, hogy megmutattuk, hogy igenis jó csapatunk van. Két kulcsemberünk nélkül is sikerült győznünk, remélem ez most ad egy kis önbizalmat azoknak a játékosaimnak, akik ma itt voltak. Németh Enikő végre visszatért, úgy játszott, ahogyan azt eddig elvártam volna tőle. Locsmándi Lilla ma hozta végre azt, amit eddig kértem tőle, fantasztikus volt! Ragats Anna pedig szuper volt, még több olyan megnyilvánulást szeretnék tőle látni, amilyen az utolsó negyedben volt. Kiss Sára számomra bebizonyította, hogy igenis bedobóként is lehet rá számítani, sőt!! Suga Anett és Pados Kitti (habár ez a statisztikából nem látszik) de nagyon jól mozgatták a csapatot, és remekül védekeztek!”

SMAFC-NYME - DVTK 89-64 (15-15, 26-17, 21-16, 27-16)

SMAFC-NYME:  Ragats A.6, Locsmándi L. 10, Németh E. 24, Kiss S. 2, Suga A., Fodróczy L. 2, Pados K., Ankhelyi L.2, Kálmán E. 43/15

Egy héttel ezelőtt Miskolcon 6 ponttal sikerült legyőznünk a hazai csapatot, itthon sikerült ezt überelni és 25 ponttal győzni! Az első negyed végén még 15-15-öt mutatott az eredményjelző tábla, de második negyedtől kezdve nem adott több sanszot a hazai Smafc csapat a vendégeknek. A megszokott zónánk nagyon jól működött, olyan dobásokra kényszerítettük a miskolci lányokat, amelyeket ők nem tudtak értékesíteni. Németh Enikő ismét csúcsformában volt a mai napon is, 24 pontot szerzett, Locsmándi Lilla is hozta a tőle elvárt teljesítményt, 10 ponttal és remek védekezéssel vette ki a részét a csapat győzelméből. Fodróczy Lili 5 gólpassza kiemelkedő volt a mezőnyben. Ragats Annára ma sem lehetett panasz, 8 pontja mellett 10 lepattanót szedett és 3 sapkát is kiosztott a meccs alatt. De aki ma mégis a legnagyobbat nyújtotta, az Kálmán Enikő volt. 43 pontot szerzett, ebből 5db hárompontost! Remekül védekezett, irányította a csapatot, és gólpasszaival a társait is kiszolgálta.

Herczegné Velkey Eszter:  „Nagyon gratulálok a csapatomnak! Nyertünk! Ez mindig nagyon jó érzés, és akkor még jobb ha jó csapatot jó játékkal sikerül legyőznünk. Kálmán Enikőnek külön gratulálok, fantasztikus volt ma (is). Ha a válogatott edző helyében lennék 100% hogy megnézném, hiszen nem hiába vezeti ez a lány a toplistákat az egész NB1/B-s mezőnyben…”

Hírek: