Nem várt sikert értek el SMAFC-os lányaink!

Olyan csapatok ellen versenyeztünk, akik a tavalyi 2013/2014-es idény legjobb 8 csapatába kerültek be: MTK, Vasas, Szekszárd, Győr, Nyíregyháza, Csata, Pécs és a mi csapatunk, a SMAFC-NYME.

A csoportbeosztás szerint mi a Vasas, Szekszárd és az MTK-val kerültünk össze. Az első mérkőzésen hamar felvették lányaink a harcot a Vasas-os lányok ellen, ami nagyon nagy löketet adott nekünk a többi mérkőzésre is. Pados Kitti 3 pontos dobásait nem tudták megakadályozni a Vasasos lányok így az első percben már jelentős előnyt szereztünk, ezután Kiss Sára váltotta fel Kittit, aki szintén  3 pontos vonal mögül szerezte  a pontokat csapatunknak. Locsmándi Lilla védekezésével és lepattanóival volt értékes tagja a cspatunknak.

Az MTK ellen súlyos vereséget szenvedtünk, 21 ponttal leléptettek bennünket, de mi még fájóbb volt az az, hogy többen is ( 4-ből 3-an) megsérültek. Már-már úgy tűnt, hogy nincs esélyünk a 4 legjobb csapat közé kerülni (ugyanis a Vasas 1 ponttal legyőzte az Mtk csapatát) mi még sem adtuk fel és megvertük nagy különbséggel a szekszárdi csapatot. Ezzel kivívtuk, hogy a döntő legjobb 4 csapata közé kerültünk! A Csata csapata elleni mérkőzés nagyon kiélezett volt, fantasztikus mérkőzést sikerült megfordítanunk, bár hozzá kell tennem egy kis szerencse és megfelelő szakmai stáb is kellett hozzá, de a lényeg hogy döntőbe jutottunk!

A döntőben ismét az MTK csapata ellen kellett megmérettetni magunkat! Nagyon nehéz mérkőzés volt, hiszen az MTK csapata nagyon jó játékosokból tevődött össze. Ezen a mérkőzésen sérülés miatt Kiss Sára már nem tudta vállalni a játékot, így még nehezebb volt a dolgunk. Szőke Szilvia már korábbi meccseken is megcsillogtatta tudását, de a döntőn egyszerűen megállíthatatlan volt! Mind védekezésben mind támadásban nagyot játszottak a lányok ami végül meg is hozta az eredményt, 1 ponttal NYERTÜNK az esélyesebb MTK csapata ellen.

Az öröm pillanatai

Országos U18 B33 Kupa végeredménye:
I. Soproni MAFC (Sopron), 
II. MTK (Budapest), 
III. Csata DSE (Budapest), Nyíregyházi Kosársuli (Nyíregyháza)

A döntő legértékesebb játékosa: Szőke Szilvia

Herczegné Velkey Eszter: "Óriási örömmel tölt el ez a győzelem! Úgy gondolom, hogy mindenki számára meglepetés volt, hogy mi hozhattuk el a győzteseknek járó kupát, de nagyon boldog vagyok és természetesen nagyon büszke is! Megmutatták a lányok, hogy mire vagyunk képesek! Védekezésben és támadásban is extrát nyújtottak mindannyian, megérdemelték a győzelmet!"

A csapat tagjai:

Kiss Sára az első mérkőzésen nagyon jól játszott, de sajnálatos módon hamar megsérült és habár készenlétben volt, de a további mérkőzéseken nem tudott játszani. (kényszerhelyzetben sérülés miatt viszont pár-percre kénytelen volt beállni, ez is mutatja kitartását, győzni akarását!)

Locsmándi Lilla tenyér sérülése ellenére is vállalta a játékot, hihetetlen nagy akaraterő és győzni akarás volt benne, sérülése ellenére is fontos lepattanókat szedett le és dobott be ziccereket annak ellenére is hogy minden labdaérintés fájdalmat okozott neki.

Pados Kitti kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott végig a meccsek alatt, végig kiválóan védekezett, emellett pedig remekül irányította a csapatot és amikor kellett akkor fontos kosarakat értékesített.

Szőke Szilvia lett a döntő legértékesebb játékosa! Vállára vette a csapatot és csodákat művelt… egyszerűen fantasztikusan játszott. Támadásban megállíthatatlan volt, ha közel mentek rá akkor megverte őket és ziccereket dobott, ha kicsit messzebbről védték, akkor pedig bedobta a 3 pontosokat is. Remekül játszott!

Hírek: