Nem sikerült a revans

Ebben a bajnoki évben kijutott a SMAFC-Nagykanizsa mérkőzésekből. Még októberben az Amatőr Női Bajnokságban 70:81-re győztek a Vadmacskák a Krasznaiban.  Aztán juniorban mi nyertünk vendégként 83:84-re, majd 10:10 következett azon az ominózus mérkőzésen, végül a junior továbbjutásért egy nagyszerű 90:46-ot produkáltunk.

Ezek alapján nehéz lett volna bármit is előrejelezni. Az biztos, hogy mi nem a legjobb előjelekkel készülődtünk. Sérültjeinket (Cipek, Honyák, Szőke) még mindig nem tudtuk bevetni. Németh és Suga kemény diétázás után, a betegágyból léptek pályára, míg Ankhelyi és Tóth tanulmányi, Fodróczy családi okok miatt hiányoztak.

Hegyi révén a hazaiak szereztek vezetést, de aztán Németh és Ragats találataival átvettük a vezetést. A továbbiakban is nálunk maradhatott volna az előny, ha büntetőinket értékesítjük, de ebben az időszakban sokszor hibáztunk. Így aztán a Kanizsánál volt az előny a negyed végén. A hazai hármasra, mi kettővel (Kálmán, Góth) válaszoltunk, nehogy úgy tűnjön, mintha nem jeleskednénk ebben a műfajban. Suga kosara után a 18. percben újra mi vezettünk, ám a félidő egyenlő lett (39:39).

Nem gondoltuk volna, hogy a 23. percben vezetünk utoljára (43:46), de így történt. A hosszabb kispaddal rendelkező hazaiak, szép lassan felőrölték energiánkat, és egyre több - a fáradságra utaló - hiba csúszott játékunkba. Míg a másik oldalon, az első félidőben gyengébb teljesítményt mutató Fekete és Jurkó, a vállára vette csapatát, és végül megérdemelt győzelemre vezették együttesüket.

AMATŐR NŐI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG:

Kanizsai Vadmacskák SE - SMAFC-NYME 76:63 (20:18, 19:21, 22:16, 15:8)

Nagykanizsa: 100 néző V.: Bálind A., Koncsek B.

Kanizsa: Fekete 19/9, Oros 8/6, Nagy 4, Kardos 8, Jurkó 16. Cs.: Hegyi 11/3, Herman 6/3, Bernáth 3, Horváth 1, Törőcsik, Gutai, Karancz. Edző: Gábor Erzsébet

SMAFC: Kálmán 25/12, Németh 10, Pados, Kiss 11/6, Ragats 8. Cs.: Góth 6/3, Suga 3, Locsmándi. Edző: Palkovits Tamás

Hírek: