NÉGYBŐL NÉGY

Nem akármilyen hétvégét tudhat szakosztályunk a háta mögött. Vasárnap az Országos Gyermek Kupában aratott korosztályos csapatunk két győzelmet, míg Pécsett először az Amatőr Női Bajnokságban, majd a Hepp-kupában sikerült a bravúr: szoros végjátékban, mindkétszer győzelem.

Időrendi sorrendben is, először a fiatalabb korosztály kezdett. Fél kilenckor, az eddig még nyeretlen tizenéveseink a Soproni Darazsak "C" csapatával mérkőztek a "Darázsfészekben". Nem könnyű feladat, de a győzelmet is tanulni kell. Igaz, az íze édesebb mint a méz! Végül, tíz pont feletti sikert arattak Krasznai Andrea tanítványai. A következő mérkőzésük, egyidőben kezdődött, a pécsi találkozóval, és ha nem is volt könnyed, de mindenképpen magabiztos sikert aratott együttesünk. Több mint harminc pont különbséggel sikerült megszerezni idei évadunk második gyermek győzelmét! Gratulálunk!!!

Nehezen állt össze a Pécsre utazó keretünk - sérülés, betegség, más irányú elfoglaltságok... - , így aztán újoncot is avattunk a 15 éves Honyák Roxána esetében, valamint Locsmándi Lilla is most készülődhetett idei első "Amatőr" bevetésére. Ellenfelünk komolyan vette a találkozót, hiszen az NB I/A csoportos csapatból Balla Dorottyával is megerősítette junior keretét.

Elsősorban Szűcs és Raus pontjaival, a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, és a negyed derekára, 14:9-es eredménnyel értünk. Ekkor, egy nagyon jó három percet produkáltunk védekezésben, és közben Tóth, Fejes, és Velkey kosaraival megfordítottuk az állást. Sőt, az utolsó percben, még növelni is sikerült előnyünket.

A második negyedben mindkét csapat tovább szigorított védekezésén, és csak elvétve akadtak tiszta dobóhelyzetek. Gyakran fordult elő mindkét oldalon, hogy a támadóidő lejárta előtt, kényszerhelyzetekből kellett a dobásokat elvállalni, így aztán nagyon kevés pont esett ebben az időszakban. (Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy az első félidőben 27%-al dobtuk a büntetőket!)

A harmadik negyedben, egészen az ötödik percig tovább folytatódott a kosárváltás. Hazai oldalon Nagy Dorottya szinte a hátán vitte a csapatot, míg nálunk Tóth és Czinder szorgoskodtak a pontgyártásban. Ekkor azonban több parázs jelenetnek lehettünk szemtanúi, amelyből mi húztuk a rövidebbet. Három perc alatt két sportszerűtlen hibát, és egy technikai faultot fújtak játékosaink ellen, akik ebben a 180 másodpercben már nem a játékkal foglalkoztak. Így történhetett meg, hogy a 25. percben még mi vezettünk 39:32-re, ám a 28. percben már 39:49-es pécsi előnyt mutatott az eredményjelző tábla.

Az igazi nagy dolgok azonban innentől kezdődtek. Lányaink igazi csaptként védekeztek, és példásan küzdöttek. Eközben Czinder Adrienn megállíthatatlan volt, zsinórban dobott kilenc pontot. Így a negyed végére, már csak négy pont volt a hazaiak előnye.

Az utolsó etapot háromperces kosárszünet vezette be. A feszültség szinte tapintható volt, mindkét oldalon. Szerencsére, Tóth ("Nyúl") egymás utáni két villanásával mi kezdtük el a kosárszerzést, és a hazaikanak kellett futniuk utánunk. Igaz, ezt olyan jól tették, hogy a 36. percben ismét ők vezettek (56:52). Ám egy újabb bravúros háromperces védekezés, és 8:0-al visszavettük a vezetést. Mielőtt azonban hátradölhettünk volna, Nagy Betti hintett egy hárompontos kosarat, majd faultoltak azonnal. Velkey dobhatott két bünetetőt. (Eddig 16-ból 10-et hibáztunk!) Most azonban nem remegett meg Eszti keze, és mindkettőt értékesítette. A hátralévő 8 másodpercet kivédekeztük, és egymás nyakába borulva ünnepelhettük bravúrgyőzelmünket.

Autópark-PVSK - SMAFC-NYME 61:65 (16:21, 10:10, 26:17, 9:17)

Pécs, 100 néző V.: Domonkos L., Csallóközi G.

PVSK: Szűcs 14, Raus 6, Nagy B. 7/3, Nagy D. 15/3, Molnár. Cs.: Benke 9, Balla 4, Sánta 4, Kaposi 2, Varga, Hartmann, Sellei. Edző: Debreczeni Eszter

SMAFC: Dávid, Kálmán 2, Tóth 17, Velkey 18/3, Ragats 2. Cs.: Czinder 17, Fejes 9, Honyák, Locsmándi. Edző: Palkovits Tamás

Két és fél óra pihenő következett, a Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa nyolcaddöntőjéig. Egy kis pizza evés, aztán pihenő a lelátón, séta. Sőt, még egy kis egyéni képzés (Kálmán Enikő dobott nagyon gyengén az első mérkőzésen), és edző játékosok büntetődobóverseny is belefért a 150 percbe.

Mire lesz képes kis küldöttségünk, egy ilyen drámai csata után? Mint kiderült, egy még horrorisztikusabbra.

Fejes kosara után, a hazai fiatalok száguldoztak úgy, mintha ők nem is játszottak volna ezelőtt mérkőzést. Majd Sellei és Nagy Betti hármasa, és Sánta tempói után már nyolc ponttal is vezettek. Szerencsére Kálmán Enikő és Dávid Viki is felébredtek csipkerózsika álmukból, és a negyed végére sikerült faragnunk hátrányunkból.

Sőt, az utolsó percek extázisa átragadt a második periódusra is, hiszen hét percig csak mi dobtunk kosarat, és átvettük a vezetést, melyet a nagyszünetig meg is tartottunk.

A harmadik negyedben felváltva estek a kosarak, már amikor lehetőség adódott erre, mert mindkét fél kőkeményen védekezett. A záró negyben azonban újra fellángoltak a hazaiak, és három hárompontos kosaruk után két perccel a vége előtt már csak egy pont volt az előnyünk. Fejes hárompontosa idegnyugtatólag hatott volna, ha Molnár 2+1-el nem egalizálta volna. Aztán újra Fejes, majd újra Molnár. Czindert faultolják, ám Adri mindkettőt értékesíti. Három pont nekünk, 10 másodperc nekik. Időkérés, így a támadótérfélről jöhetnek. Most mi faultolunk. Zólyomi sem hibázik. Most mi kérünk időt, és sikerül eldugnunk néhány másodpercre a labdát, ami elegendő volt ahhoz, hogy ha a legminimálisabb arányban is, de győzzünk, és jussunk tovább a Hepp-kupában!

Kis küldöttségünk minden tagjáról csak a dícséret hangján lehet szólni, hiszen kéz a kézben küzdöttek, védekeztek nagyszerűen (itt fiataljaink is szépen helytálltak), valamint sikerült mindig valakinek átvenni a kosárszerzésben is vezérszerepet! Jó volt ma soproninak lenni!

Mindezek mellett, elismerés illeti a pécsi fiatalokat is, hiszen mindkét találkozón, csak egy hajszál választotta el őket a sikertől!

Autópark-PVSK - SMAFC-NYME 59:60 (20:15, 4:12, 12:13, 23:20)

Pécs, 100 néző V.: Praksch P., Sági Z.

PVSK: Szűcs R. 6, Rausch 5/3, Varga 2, Nagy B. 4/3, Molnár 11. Cs.: Benke 9/3, Sánta 8, Zólyomi 7/3, Kiss 4, Sellei 3/3, Szűcs L., Hartmann. Edző: Debreczeni Eszter

SMAFC: Fejes 9/3, Tóth 8, Czinder 8, Velkey 10, Ragats 2. Cs.: Kálmán 17, Dávid 6, Locsmándi, Honyák. Edző: Palkovits Tamás

 

 

Hírek: