Most is a vendégcsapat győzött

Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű az esti feladatunk. Nem csak azért, mert a BSE jó csapat, hanem azért is, mert a fáradt játékosok esetében még többet jelent a magassági fölény. Már pedig ebben az összevetésben a vendégek megelőztek minket.

A 3. percig vezettünk, aztán már csak futottunk ellenfelünk után, akik frissebbnek tűntek. Igaz, a szívünk helyén volt, mert elszakadni nem tudtak tőlünk. A második negyed aztán nagy változást hozott. 22:23-as eredmény után öt percig nem találtunk a kosárba. Mentségünkre legyen szólva, hogy ekkor inkább hasonlított kézimeccsre a találkozó, amiben ellenfelünk sokkal jobb volt.

A félidőben attól lehetett tartani, hogy mint a korábbi találkozóin oly sokszor, a BSE lehengereli ellenfelét, jelen esetben bennünket. Ám a kék-fehér, SMAFC-os szív nem így gondolkodott. Lehet, hogy a lábak fáradtak voltak, a karokon kék-zöld foltok ékeskedtek, miközben tizenöt pontos hátrányt mutatott az eredményjelző tábla, a lányok egy percig nem adták föl a lehetetlennek tűnő küldetést, az éllovast befogni.

Csúsztak, másztak, harcoltak, és közben meg, meg villantak, így lehetett, hogy két perccel a találkozó vége előtt négy pontra (61:65) feljöttünk. Innen már nem sikerült a további bravúr, ám így is emelt fővel, és a szurkolók "Szép volt lányok!" skandálása mellett búcsúzott együttesünk az idei évadtól.

Ellenfelünk mindkét mérkőzésen bizonyította, hogy nem véletlenül áll csoportunkban az élen. Nagyon jó szerkezetű, és testfelépítésű, képzett játékosok alkotják keretüket.

SMAFC-NYME - BSE 65:73 (17:21, 8:20, 21:16, 19:16)

Sopron, 50 néző V.: dr. Magyari T., Esztergályos R.

SMAFC: Fejes 14, Kálmán 15/3, Klemencsics 2, Zottl 13, Velkey 14. Cs.: Dávid 4, Katona 3/3, Tóth, Honyák, Ragats, Locsmándi. Edző: Palkovits Tamás

BSE: Bodnár 12, Beneda 2, Karlóczai 12/6, Kováts 9, Zsilinszki 13. Cs.: Varga B. 16, Baliga 5, Szabó L. 4, Szabó V., Aradi, Donkó. Edzők: Stavan Cupic, Károlyi Andrea

Hírek: