Most mi van?

November 23-a szombat. Már nagyon vártuk, hiszen tudtuk ezen a napon egy igazi rangadó vár ránk, a nagy rivális Kanizsai Vadmacskák ellen. A tét: a Nyugat Régióból melyik együttes kerül a junior rájátszásba? Idegenben ugyan mi győztünk egy pici ponttal (84:83-ra), de tudtuk, a biztos továbbjutáshoz győzni kell!

Nagyon készültünk, és a Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda jóvoltából a legjobban szurkolóknak süteménnyel is kedveskedni kívántunk. S mint egy-egy derbi előtt, a betegek, sérültek is feltámadtak poraikból. Szülők, nagyszülők, testvérek, osztálytársak és tanárok fő szurkolóinkkal...

Szóval, minden adott egy vérbeli junior rangadóhoz, de miért csak egy játékvezető van? S Ő is már zsinórban három mérkőzést vezetett le előtte a serdülőknek.

Nagy iramban, keményen, és idegesen kezdődik a találkozó. Először Hegyi töri meg a kosárcsendet, két büntetőből egyszer betalál. Szinte vibrál a feszültség a felek között. Az első mezőnykosarat Kiss szerzi a több mint négy perc elteltével. Aztán Nagy Dóra kosara még a vendégeknek okoz örömet, de Kálmán és Kiss pontjai után már a hazai publikum ünnepel. Itt is, ott is elvesztett labdák, vagy faultok? Kinek, kinek nézőpontja szerint. Aztán Honyák rohanja le az ellenfelet és dob ziccert, majd Szőke egy 2:1-es szituációt értékesít. Újra Herman következik, miközben Kálmántól veszik el a labdát, a kezével együtt. A másik oldalon Oros egyenlít. Újabb kemény ütközések. Senki sem kíméli magát, és a másikat sem. Aztán Major játékvezető úgy dönt, nem kívánja egyedül, fáradtan egyik csapat eddigi munkáját sem befolyásolni. /Úgy hisszük korrekt döntés!/ Ő lefújja a mérkőzést.

Telefonálgatások ide-oda, különböző illetékeseknek, de a már negyedik mérkőzését fújó játékvezetőnek csak nem akad párja. Több mint 45 perces várakozás után a Kanizsa úgy dönt, akkor ők hazaindulnak.

Akkor mi lesz most? - vetődik fel a kérdés. A legkézenfekvőbb az újrajátszás. Igen ám, de ki állja az útiköltséget, a játékvezető, az asztalszemélyzet, az orvos díjait, a terembérletet???

Jobbhíján, irány az SKC-Jászberény mérkőzésre!

ORSZÁGOS JUNIOR BAJNOKSÁG:

SMAFC-NYME - Kanizsai Vadmacskák SE 10:10 (10:10, .......     6.51,4-nél vége? félbeszakadt?

Sopron, 100 néző V.: Major G.

 

Hírek: