Megvan az első győzelem

 

Hétvégén Tini csapatunk megszerezte idei első győzelmét Budapesten. A BEAC/B csapata által szervezett 4 csapatos tornán együttesünk így a 2. helyen végzett.

Nem túl kedvező előjelekkel indultunk útnak szombat délelőtt. Sajnos busz problémáink akadtak, így késéssel érkeztünk a torna helyszínére, a Grosics Gyula Sportiskolába. Ezúton is szeretnénk megköszönni a szervezők és a Tatabányai KC csapatának a hozzáállását és sportszerűségét a csúszás megértését illetően.

Egy gyors öltözés és melegítés után már el is kezdődött az első negyed, ahol szerencsére nem látszott a játékosokon a nem megszokott meccs előtti rutin. Az első negyed ponterős játéka és a második negyed kitűnő védekezése (csupán egy kosarat kaptunk 10 perc alatt) megnyugtató előnyhöz jutatott minket, ahhoz, hogy a második félidőben már az örömjátéké legyen a fő szerep.

SMAFC – Tatabányai KC   60-26

 

A győzelem megszerzése sajnos sokat kivett a lányokból, így a rövid pihenő után már egy sokkal fáradtabb csapat állt szemben a budapesti lányokkal. A BEAC agresszívabb védekezésének és a csapat fáradságának köszönhetően sajnos ez a mérkőzés is eldőlt már az első félidőben, azonban ezúttal nem a mi javunkra. Mindazonáltal dicséret illeti a lányokat a hozzáállásuk és a kitartásuk végett.

BEAC Újbuda/B – SMAFC   96-38

 

Mindenképpen tanulságos, hasznos és legfőképpen örömteli volt ez a forduló, hiszen megszereztük idei első (és remélhetőleg nem utolsó) győzelmünket, továbbá minden játékos, aki pályára lépett, kosarat szerzett csapatunknak. Az előző fordulókhoz képest sokat javult a lányok védekezése, agresszivitása és a helyzetkihasználása.

Hírek: