MEGVAN AZ ÖTÖDIK

Együttesünk nyolcadik bajnoki mérkőzésén, megszületett ötödik győzelmünk. A szombatról keddre halasztott Tata elleni találkozón mindkét félidő eleje izgalmasan alakult, aztán sikerült "ellépnünk" ellenfelünktől, és magabiztos győzelmet arattunk.

Nehezen rázódtunk bele a mérkőzésbe. Már 0:7-et mutatott az eredményjelző, amikor Tóth Alexandra kétszer is megrázta magát, és ezzel megkezdtük felzárkózásunkat. Fejes 5. percben dobott hárompontosa, pedig már azt jelentette, hogy nálunk van az előny, amit Zottl, és Velkey kosaraival megtartottunk a negyed végéig. A második negyedben tovább fokoztuk az amúgy nem nagy iramot, de ezzel - no és Klemencsics hármasaival - már 17 ponttal is vezettünk.

A félidőben mintha néhányan túlzottan is elhitték volna, hogy már megvan a biztos győzelem. Langyosan, erőtlenül léptünk pályára, míg a tatai lányok összekapták magukat, és négy perc alatt fordítottak (0:15). Időkérés, majdhogynem sorcsere, és szép lassan megint csak összeállt ritmusunk, aminek következtében 10 pontos előnnyel várhattuk a zárónegyedet.

Ebben az időszakban jól védekeztünk, és Tóth volt tarthatalan,  amit Velkey hármasa csak megfejelt, és már is 19 pont volt a két csapat közötti különbség. Heizer kipontozódása után pedig egyértelműen eldölt a győztes kiléte.

Hullámzó teljesítményt nyújtva szerezte meg csapatunk, évadbeli ötödik győzelmét. A találkozó krónikájához tartozik, hogy Honyák Roxána Pécs után másodszor is, Kiss Sára (14 évesen) pedig először pályára lépve, sikeresen mutatkoztak be a hazai közönség elött.

SMAFC-NYME - Tatai SE 91:66 (18:16, 26:14, 23:27, 24:9)

Sopron, 100 néző  V.: Németh A., dr. Magyari T.

SMAFC: Fejes 19/6, Tóth 11, Czinder 6, Zottl 16, Velkey 7/3. Cs.: Turner 10, Klemencsics 8/6, Kálmán 8, Dávid 2, Katona 2, Kiss 2, Honyák. Edző: Palkovits Tamás

Tata: Orsós-Bogdán 21/9, Tajkov 12, Kiss Cs. 16, Heizer 10, Veres 5/3. Cs.: Bödör 1, Pálmai 1. Edző: Szabó Judit

 

Hírek: