Megérdemelt győzelem az új edzőpárossal

Történt ugyanis, hogy a csapatot eddig irányító Palkovits Tamás a hét elején egészségügyi okokra hivatkozva lemondott, nehéz helyzet elé állítva ezzel a klub vezetőségét.

Sokan gondolhatták azt, hogy a kevesebb rutinnal rendelkező Dávid Viktória és Velkey Eszter „bicskája” beletörik majd a feladatba, de nem így lett.

A lányok egy szenzációs kezdés után, ugyan néha kicsit kevésbé koncentráltan játszottak, de a végén felőrölték ellenfelüket. A mérkőzés egésze alatt fej-fej mellett haladtak a csapatok, olyannyira, hogy végül döntetlen állással (53-53) kezdtek neki az utolsó negyednek. Ekkor aztán a hazaiak minden erejüket mozgósították és megérdemelten diadalmaskodtak a Szolnok felett, nagy lépés téve ezzel a csoport második helyének megszerzése felé.

 

Dávid Viktória: „Az Esztivel együtt nagyon örülünk, hogy sikerült megszereznünk ezt a fontos győzelmet és sikerült a lányokat túllendítenünk a héten történteken. Most dolgozunk tovább és készülünk a következő mérkőzésekre.”

 

SMAFC-NymE – Szolnoki MÁV SE: 72-61 (17-14; 17-19; 19-20; 19-8)

SMAFC-NymE: Németh 13/3, Pados 7/3, Kiss 14/6, Kálmán 25/9, Locsmándi. Cs.: Ragats 9, Suga 2, Szőke 2, Fodróczy, Góth

Szolnoki MÁV SE: Szabó 15, Héricz 3/3, Benedek 14, Fazekas 2, Kaid 3. Cs.: Fekete 13/6, Bódi 5/3, Lovrity 4, Bujdosó 2, Imre.

Hírek: