LÁTVÁNYOS MÉRKŐZÉS, DRÁMAI VÉGJÁTÉKKAL

Ha csak a tabellát nézzük (Baja 2. hely - 3 vereség - SMAFC 5. hely - 7 vereség), vagy az őszi eredményt (Baja - SMAFC 82:33), akkor fix vendéggyőzelemre lehetett számítani március első napján. Nem így történt.

A vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést,  az USA-ból hazatérő Gergely Dóra irányításával, és Kovács valamint Kalocsai pontjaival megléptek tőlünk. Ebben az időszakban sokszor kapkodtunk, és türelmetlenül szőttük támadásainkat.

A második negyedben aztán megtaláltuk a helyes ritmust, és Velkey kosaraival megkezdtük a felzárkózást, ami csak azért nem járt teljes sikerrel, mert ebben a játékrészben 35%-al dobtuk a büntetőket, 11-szer hibázva.

A második félidőben 50 másodperc is elég volt, hogy beérjük ellenfelünket. A 27. percig ment az üldözéses verseny, ám ekkor Kálmán zsinórban bedobott három "trojkát", amire Gorjanácz válaszolt egy duplával és egy triplával.

Amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan el is ment előnyünk a zárónegyed első két percében. További gondot okozott, hogy Fejes és Klemencsics gyorsan összeszedték negyedik hibájukat. Ám Zottl, és Velkey kosarai után két perccel a vége előtt 79:75-ös SMAFC előnyt mutatott az eredményjelző.  A vendégek letámadnak. Kétszer is faulthatáron szereznek labdát, és már csak egy pont az előnyünk. Kálmán kosara után (81:78) egy pillanatra megnyugszunk, de Ferencz hármasa után újra tetőfokára hág az izgalom. Már csak fél perc, amikor egy büntetővel előbbre tartanak a bajaiak. Időkérés nálunk. A helyzet meg is van, de az a fránya labda lecsorog a gyűrűről. Kovács pedig bedobja. Újabb  próbálkozásunk sikertelen. Fault, ők bedobják...

Jó iramú, változatos, helyenként látványos mérkőzésen egyenrangú ellenfelei voltunk a tavaly még "A" csoportos Bajának. A különbség elsősorban a büntetők értékesítésében keresendő. Ők ötször, mi tizenötször hibáztunk!

SMAFC-NYME - Bajai NKK (Bácskabasket Kft.) 83:86 (15:25, 22:16, 25:18, 21:27)

Sopron, 100 néző V.: Tóth K., dr. Magyari T.

SMAFC: Fejes 9, Tóth 4, Klemencsics 10/3, Zottl 13, Velkey 17/3. Cs.: Kálmán 27/9, Honyák 2, Kerékgyártó 1, Locsmándi . Edző: Palkovits Tamás

Baja: Gergely 13, Kalocsai 16, Fiedler, Gorjanácz 21/6, Kovács 20. Cs.: Ferencz 11/3, Szilágyi 3/3, Krasznai, Mojzes. Edző: Kajtár Zsolt

 

Hírek: