Kora délutáni bravúr

Az alapszakasz eddig még veretlen csapatát, a BSE-t fogadtuk ma fél háromtól, a Krasznai Ferenc Egyetemi Sportcsarnokban. Igaz, a kiírás szerint ez volt az idegenbeli találkozónk, hiszen a két csapat megegyezett, hogy mindkét hátralévő mérkőzését csütörtökön, és Sopronban játssza le, azonban mégis csak mi voltunk a vendéglátók.

Álomszerűen kezdtük a találkozót, hiszen az első negyedben úgy játszottunk ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Emberfogás ellen, csak úgy mint területvédekezés ellenében, szellemes játékkal hoztuk helyzetbe egymást, és 17 rádobásunkból 13 landolt a gyűrűben (Klemencsics 3/3 távoli), valamint 10 gólpasszt adtunk egymásnak. Emellett védekezésben is jót nyújtottunk.

A második tíz perc elejét átaludtuk, illetve a BSE nagyon belehúzott (ki, ki nézőpontja szerint), és egy 10:2-es öt perccel felzárkóztak. Ám a hátralévő időben újra magunkra találtunk, és ha nem is szárnyaltunk, de nem is engedtük tovább közelíteni hozzánk ellenfelünket.

Zsilinszki és Karlóczai vezérletével már csak három pont volt a különbség a nagyszünetet követően, amikor Kálmán és Velkey vették hátukra csapatunkat, és újra helyreállt a rend.

Sőt, a zárónegyedben már 10 pont is volt a különbség, ám újfent csak jött egy hullávölgyünk. Szerencsére, ebben az időszakban ellenfelünk is hadilábon állt a dobásokkal (6/2 büntetőből), így az izgalmas véghajrában 4 pontot megtartottunk előnyünkből, ami győzelmet jelentett a listavezetővel szemben.

Folytatás (?)19.30 órakor .

BSE - SMAFC-NYME 58:62 (15:28, 16:9, 16:16, 11:9)

Sopron, 30 néző V.: Török Z., Gráczer Zs.

BSE: Bodnár 7, Baliga 8, Karlóczai 11/6, Varga B. 4, Zsilinszki 17. Cs.: Szabó V. 7, Kováts 4, Beneda, Donkó.  Edző: Stevan Cupic

SMAFC: Kálmán 23, Tóth 2, Klemencsics 16/12, Zottl 6, Velkey 13. Cs.: Katona 2, Dávid, Ragats, Honyák, Locsmándi. Edző: Palkovits Tamás

 

Hírek: