Két negyed a városi rangadón

Az Országos Junior Bajnokság "fehér" csoportjában, még a decemberben elmaradt városi rangadó pótlására került sor, ma kora délután a Darázsfészekben. A hazaiak mindeképpen csoportunk favoritjának tekinthetők, hiszen több korosztályos válogatott játékos mellett, a kubai Aldazabai Berroa is csapatukat erősíti. Mindezekkel együtt, érdekes, izgalmas mérkőzést láthattak a kilátogató nézők, s végül biztos hazai győzelmet.

Kuttor és Kocsis pontjaira 15 éves játékosunk Kiss Sára válaszolt egy duplával és egy triplával. Weninger és Böröndy fordítottak, ám az ötödik percben újra nálunk volt az előny. Kuttor lepattanók után egalizált, majd szerezte meg újra a zöld-sárgáknak a vezetést.

A negyed vége számunkra katasztrófálisan sikerült. Másfél perc alatt 0:11. Eladott labdák, rossz helyezkedések amelyeket Böröndy Vivi vezetésével büntettek a Darazsak.

Mínusz tizenöt pontról kezdtük meg felzárkózásunkat, elsősorban azzal, hogy védekezésünket acélosabbá tettük. A második negyed megnyerése önbizalmat adott lányainknak, és Kálmán Enikő vezérletével négy pontra (55:51) zárkóztunk fel. Ekkor térdsérülés miatt, Enikő ápolásra kényszerült, ami megtörte lendületünket. Újra tíz pont fölé nőtt a különbség, ami elsősorban Weninger pontos távoli dobásainak volt köszönhető.

A mérkőzés két középső negyedében nagyszerű teljesítményt nyújtottunk, ám az első és negyedik negyedben a hazaiak voltak pontosabbak, ponterősebbek, és nyertek megérdemelten.

ORSZÁGOS JUNIOR BAJNOKSÁG (Fehér csoport):

Soproni Darazsak Akadémia - SMAFC-NYME 82:67 (31:18, 10:13, 16:20, 25:16)

Sopron, 50 néző  V.: Rokob K., Hernicz B.

Darazsak: Böröndy V. 15/3, Weninger 15/6, Kocsis, 10, Kuttor 17, Aldazabai 7. Cs.: Bakó 6, Feigl 6, Böröndy D. 4, Karácsony 2, Molnár. Edző: Horváth József

SMAFC: Kálmán 28/6, Németh 9, Suga 4, Kiss 18/6, Ragats 2. Cs.: Locsmándi 2, Pados 2, Góth 2, Fodróczy, Ankhelyi. Edző: Palkovits Tamás, Velkey Eszter

 

Hírek: