IDEGEN KÖZEGBEN

Az idei év (2013) egyik legjobb formájába lendült csapatát - a PVSK-t - fogadtuk az elmúlt hétvégén. Nem csak formájuk változott, hanem összetételük is, hiszen Erdélyből is érkeztek, magas fiatal játékosok az utóbbi időben hozzájuk, valamint többen már a profik között (PVSK-PEAC) is bemutatkoztak.

Fejes és Dávid kosaraival mi ragadtuk magunkhoz a kezdeményezést, de aztán Szűcs pontjaival, és elsősorban kőkemény, a faulthatárt sokszor - suroló, átlépő - védekezésükkel átvették a vezetést a vendégek. Ebben az időszakban többet foglalkoztunk "sebeinkkel", mint a játékkal. Jól jött a negyedek közötti szünet, amikor is rendet raktunk a fejekben, és már a játékra is tudtunk koncentrálni, és felzárkóztunk látótávolságra (18:32-ről 37:41-re).

A második félidő első öt percében, mintha elfelejtettük volna, hogy mi hozta meg "feltámadásunkat", újra csak veszekedtünk a birkózások közepette. Közben Kálmán Enikőt kórházba kellett szállítani, miközben Locsmándi szájából folyt a vér. Nem ezekért a jelenetekért szeretjük a kosárlabdát, akkor már inkább a pankráció!

41:54-es állás után, újra próbáltunk építkezni, elsősorban jó védekezésünkre alapozva, de Balla és Nagy egy-egy extra kosara megakadályozta, hogy átvegyük a vezetést. Így csak azt értük el, hogy két perccel a mérkőzés vége előtt 4 pontra zárkóztunk fel. Ám a bravúr, a fordítás elmaradt.

Ezen a délutánon, ellenfelünk jobban alkalmazkodott a megengedett játékstílushoz. Mi idegenül mozogtunk, csatáztunk ebben  a közegben, és csak rövid időszakokban tudtuk megmutatni, hogy igazából mire is vagyunk képessek.

 

SMAFC-NYME - Autópark PVSK 62:69 (13:21, 24:20, 11:17, 14:11)

Sopron, 150 néző V.: Dr. Magyari T., Gráczer Zs.

SMAFC: Dávid 6, Fejes 12, Klemencsics 18, Kerékgyártó 5, Velkey 8. Cs.: Kálmán 7, Németh 2, Tóth 2, Czinder 2, Zottl, Katona, Locsmándi. Edző: Palkovits Tamás

PVSK: Szűcs R. 14/3, Balla 18/6, Nagy B. 9, Nagy D. 10, Kaposi 6. Cs.: Domokos 6, Demeter 6, Molnár 4, Benke 2, Varga, Hartmann, Sellei, Edző: Debreczeni Eszter

Hírek: