Harmincnyolc percig partiban

Tudtuk, hogy nem lesz könnyű a keddi Hepp-kupa mérkőzésünk. Egyrészt a döntőbe jutásért, már nincsenek könnyű ellenfelek. Másrészt több hiányzónk is akadt a keretből, és akik ott voltak, azok közül sem volt mindenki egészséges.

Ám minderre fittyet hányva, nagyon jól kezdtük az első negyedet.  Pedig óriásit kellett küzdeni a palánkok alatt, a néha 10-15 cm-rel magasabb ellenfeleinkkel, mégis sikerrel tettük. Ráadásul fegyelmezetten, türelmesen vezettük támadásainkat is, így hat pontos előnnyel zártuk az első tíz percet.

A következő negyedben Karlóczai szenzációs dobásainak köszönhetően fordítottak a vendégek, ám a hajrában újra jeles volt lányaink teljesítménye, és ha csak egy ponttal is, de nálunk volt az előny!

A harmadik etap utolsó két percéig nálunk volt az előny, de ekkor több hibás döntést hoztunk, és nyolc ponttal meglépett a BSE. Sőt, már 14 pont is volt az előnyük, amikor egy 13:2-vel újra visszaküzdöttük magunkat a mérkőzésbe. Ekkor Zsilinszky  büntetőből, majd Karlóczai 8 méterről dobott kosarat. Nem maradt más, mint a hátralévő 115 másodpercben kockáztatni. Sajnos, ekkor már mi voltunk a fáradtabbak, és az idő is minket sürgetett. Így kapkodásunkat nem kísérte siker (0:10).

Összességében, nagyon küzdelmes, változatos mérkőzésen dölt el, hogy ki kerül a Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa döntőjébe. Csapatunk nagyot küzdött esélyesebb ellenfelével szemben, de végül megérdemelt városmajori siker született.

SMAFC-NYME - BSE II. 59:77 (19:13, 16:21, 13:22, 11:21)

Sopron: 100 néző V.: Török Z., Esztergályos R.

SMAFC: Fejes 8, Kálmán 16/3, Tóth 8, Zottl 4, Velkey 14/6. Cs.: Kerékgyártó 6, Kiss 2, Klemencsics 1, Czinder, Dávid, Honyák, Locsmándi. Edző: Palkovits Tamás

BSE: Miháczi 10, Bodnár 6, Vukov 9/3, Varga 10, Kovalcsik. Cs.: Suppán 15, Zsilinszky 10, Adankó 9/3, Karlóczai 7/3, Baliga 1. Edző: Stevan Cupic

Hírek: