Háromból kettő

Az Országos Junior Bajnokság rájátszásának fehér csoportjában, harmadik idegenbeli találkozóját játszotta együttesünk. Ezúttal Budapesten, a Zsíros Akadémia lányai ellen. Szolnok után, a kőbányai utazásunkat is siker koronázta, ami azt jelenti, hogy három idegebeli találkozónkból kettőt győzelemmel zártunk.

Még el sem indultunk, már Németh Enikőnek gyomorproblémái adódtak. Szerencsére mindez nem látszott meg játékán, mert az Ő pontjai is hozzájárultak ponterős kezdésünkhőz. A második percben 2:8 állt az eredményjelző táblán. Aztán szép lassan magukra találtak a hazaiak is, akik elsősorban Tatár és Szécsi pontos távoli találataival a hatodik percre kiegyenlítettek. Ekkor Kálmán Enikő percei következtek, és így hétpontos előnnyel zárhattuk a negyedet. A második tíz percben mindkét csapat bekeményített védekezésben, így sokkal kevesebb kosár esett. Szerencsére az utolsó percben előbb Tóth, majd Kálmán süllyeszetett el egy-egy hárompontost a hazaiak gyűrűjében.

Talán túlon túl is megnyugodtak lányaink, mert a nagyszünet után öt perccel már csak öt pont előnyünk maradt. Csak lassan találtunk újra magunkra, ám a negyedik etap kiváló kezdésével - négyperc alatt 12:0 - már eldölni látszott a találkozó sorsa. Így is lett. Ugyan még egy utolsó hajrát indítottak a hazai sárga-feketék, de szerencsére mindig tudtunk válaszolni kosaraikra, sőt a negyed végét újra mi nyertük.

A harmadik negyed első öt percét leszámítva koncentráltan, és igazi csapatként játszottunk, ami újabb idegenbeli sikert eredményezett! Ezzel megerősítettük második helyünket csoportunkban.

ORSZÁGOS JUNIOR BAJNOKSÁG:

Zsíros Akadémia Kőbánya - SMAFC-NYME 65:87 (19:26, 13:19, 22:17, 11:25)

Budapest, 20 néző V.: Pohanka B., Hartai T.

Zsíros Ak.: Tatár 15/9, Szécsi 10, Vereb 4, Gebri 8, Farkas 2. Cs.: Czakó 10/6, Mányoky 7, Takács 7, Fodor 2, Naszvetter. Edző: Tatár István

SMAFC: Kálmán 35/9, Németh 12, Suga 2, Kiss 16/6, Ragats 7. Cs.: Tóth 9/6, Locsmándi 6, Ankhelyi, Fodróczy, Pados. Edző: Palkovits Tamás, Velkey Eszter

Hírek: