GYŐZTES VÉGJÁTÉK

A négy héttel ezelőtti fővárosi mérkőzésen a végjátékban fordítottak a hazai piros-kékek, és győztek 60:56 arányban. Vendégeink kitűnő utánpótlás játékosai, elsősorban magassági fölényükre építettek az első összecsapáson, és várható volt, hogy ez Sopronban sem lesz másképpen. S mint kiderült, a forgatókönyv is hasonló izgalmakat hozott, és csak az utolsó percben született meg a győztes kiléte.

Farkas Fanni hármasával kezdődött a mérkőzés, de ezután Fejes és Kálmán eredményességével fordítottunk, hogy aztán Solymosi pozíciós játéka újfent a vendégeknek hozzon előnyt. Mindkét oldalon a kispadról érkező játékosok is beköszöntek, így aztán változatosan, izgalmasan alakult az első félidő.

A szünetben a SMAFC óvodás korú játékosainak egy része tartott bemutatót, Tóth Alexandra vezetésével. Nagy sikert arattak!

A második játékrész elejét jól kezdtük, de még mielőtt megnyugodhadtunk volna újra a nyakunkon loholtak a vendégek. Erre az időszakra a kőkemény védekezés volt a jellemző mindkét oldalon, szerencsére sérülés nem történt.

A 33. percben Szalay és Farkas távoli találataival fordított a Vasas. Ezután öt percig felváltva estek a kosarak, a vendégek vezettek, mi pedig egyenlítettünk, de a vezetést nem tudtuk átvenni. Két perccel a vége előtt - 74:76-nál - védekezést váltottunk, és Velkey vezérletével 9:0-ra megnyerve a végjátékot, sikerült a mérkőzést is behúznunk.

Lüktető iramú, kemény, változatos összecsapáson mindkét együttes játékosait dícséret illeti. A mai mérkőzésen mi voltunk jobbak a végjátékban, és így sikerült revansot vennünk a pasaréti vereségért. Köszönet a mérkőzésre kilátogató, és szurkoló érdeklődőknek!

SMAFC-NYME - Vasas II. 83:76 (19:19, 24:20, 21:19, 19:18)

Sopron, 200 néző V.: Dr. Magyari T., Gráczer Zs.

SMAFC: Fejes 12/3, Kálmán 15, Tóth 4, Zottl 10, Velkey 24. Cs.: Klemencsics 12, Katona 2, Dávid 2, Ragats 2, Honyák. Edző: Palkovits Tamás

Vasas II.: Farkas 20/9, Szalay 12/3, Gocsman 5, Wéber 8, Solymos 11. Cs.: Csáktornyai 6, Gundel-Takács 6, Kulcsár 4, Rakolczai 4, Fábián. Edző: Rátkainé Eördögh Edit

Hírek: