Győzelem az első mérkőzésen

junior kosárlabda mérkőzés

SMAFC-NYME – Szombathelyi SI  80-55 (26-17, 15-11, 21-13, 18-14)

Helyszín: Krasznai Ferenc Sportcsarnok

Játékvezetők: Hernicz Balázs, Rokob Krisztián

 

SMAFC-NYME: Fodróczy L. 4, Pados K. 16/9, Kiss S. 10/3, Locsmándi L. 9, Szőke Sz. 14 csere: Gosztola L. 2, Kisréti B. 2, Suga A. 9/3, Szóka S. 2, Méhesi K. 2, Dobos K.-, Gyulai D. 10

Szombathelyi SI: Varga L. 5, Simon L.8/6, Tóth T. 2, Hansági L. 22/15, Németh K. 15 csere: Tóth E. 3, Hajdinák K. -, Vidóczi B. -, Zsebe O. -, Boronkay Sz. –

 

A SMAFC leány junior csapata nagy csatában múlta felül otthon  Szombathely csapatát. A végeredményben nem látszik ugyan, mivel 25 pontos győzelmet arattak lányaink, mégis egy jó csapatot sikerült megvernünk.

Az első percekben a szombathelyiek szerezték meg az előnyt 8:3-ra vezettek, de ezt sikerült a 6. percre egálra felhoznunk, majd egy 11:0 –ás rohammal átvettük a vezetést.

Ezután már nem volt kérdés, hogy ki lesz a mérkőzés győztes csapata, ugyanis lányaink nem adták ki kezükből az irányítást; sikerült minden negyeded az előnyükre fordítani, majd 25 pontos győzelemmel befejezni a mérkőzést!

 

Herczegné Velkey Eszter: "Minden bajnokságban az első mérkőzés nagyon fontos, így ez a győzelem is meghatározó volt nekünk! Remélem feltüzeli  a lányokat ez a győzelem és így folytatjuk tovább az évet! A mai mérkőzésen Suga Anett és Pados Kitti nevét kell kiemelnem, fantasztikusan játszottak, ezt várom el tőlük a továbbiakban is! Külön örülök, hogy a fiatalabbaknak is tudtam játéklehetőséget adni, és azt kell, hogy mondjam, hogy éltek is vele! Gyulai Dóri a 10 pontja mellett legalább 8-10 lepattanót is összegyűjtött.

A héten még két mérkőzés vár ránk: kedden NB1/b meccs Szombathely ellen itthon 18.00-kor, pénteken pedig idegenbe utazunk Nagykanizsára ahol (valószínűleg) a junior csoportelsőség, azaz a továbbjutás a tét!"

Hírek: