FONTOS GYŐZELEM

Hivatalosan, az alapszakaszra kisorsolt utolsó bajnoki mérkőzését játszotta csapatunk, a Nyugat-magyarországi Egyetem szombathelyi campus-ának együttesével, csütörtökön este.  (A januári hóhelyzet miatt vasárnap még egy halasztott, pécsi utazásunk is lesz!)

Egyetemünk mindkét csapata azonos célért, az alapszakasz 5. helyéért, és a rájátszásban az előnyösebb pozícióért (aki győz, 4 győzelmet visz magával a play off-ba) küzdött, a szokásos presztízs mellett.

Ugyan a hazai pálya mellettünk szólt, de két felnőttkorú irányítónk - Dávid és Fejes - hiánya, azért előre vetítette, hogy nem lesz könnyű ezt a mérkőzést hozni. A taktikai megbeszéléskor jött a további rossz hír: Tóth Alexandra autójába belehajtottak, ugyan Szandinak nem történt sérülése, de tart a rendőrségi helyszínelés, késni fog, akárcsak Kerékgyártó, aki Ausztriából tart hazafelé, de a forgalom ott is lassabb a megszokottnál.

Így aztán szokatlan felállásban, három magas emberrel kezdünk. Az első három percben nem is találjuk a ritmust, ellenfelünk 8:0-ra meglép. Időkérés, és négy perc múlva már mi vezetünk 12:10-re. Sajnos, újabb rövidzárlat, és a negyed vége már vendégelőnyt mutat.

A második negyedben ugyan megérkeznek "későink", de játékukon érződik, hogy a bemelegítés a mérkőzés közben, labda nélkül történt. Így aztán tovább tart vesszőfutásunk, nagyon gyenge dobószázalékunk miatt a szombathelyiek tovább növelik előnyüket, elsősorban korábbi játékosunk, Gusztafik Lilla ponterősségének köszönhetően.

A szünetben rövid megbeszélés, és több "labdás feladat".  Meg is lesz az eredménye. A szokásos szerkezetben jól járatjuk a labdát zóna ellen, és Klemencsics, valamint Kálmán vezérletével (2-2 hárompontos mindkét játékosunknál), öt perc alatt 14:2-t produkálunk, és húsz perc elteltével, újra nálunk az előny!

Ám az újabb hullámvölgy nem marad el. Vendégeink három perc alatt 10:0-át produkálnak, és újfent csak mi rohanhatunk az eredmény után. Küzdünk, hajtunk, de nagyon sok hibát vétünk. Még jó, hogy legalább a védekezésünk stabil. Aztán újra Klemi és Enikő villantanak egy-egy hármast, és most már kezünkben a mérkőzés, csak taktikusan kell játszani. Megvan.

Ha nem is szép, látványos mérkőzésen, de sikerül hoznunk a mérkőzést. Ma nem a jó játék, hanem a példás küzdőszellem hozta meg a sikert, és az alapszakasz ötödik helyet csapatunknak. A körülményeket is figyelembe véve, kijár a gratuláció játékosainknak, és persze szurkolóinknak!

SMAFC-NYME - Szombathelyi Egyetem SE 54:50 (12:16, 11:14, 20:10, 11:10)

Sopron, 50 néző  V.: Szalai Zs., Németh S.

SMAFC: Kálmán 19/12, Klemencsics 11/9, Velkey 7/3, Zottl 3, Ragats. Cs.: Turner 7, Kerékgyártó 5, Németh 1, Tóth 1, Locsmándi. Edző: Palkovits Tamás

SZSE: Gusztafik 14, Földi 9/3, Handler, Horváth 10, Konti 8. Cs.: Mangliár 5, Bencze 3/3, Uszkai 1, Bauer. Edző: Szalai János

Hírek: