Elbuktuk a hajrát

Nem a legjobb előjelekkel készülődtünk a héten a Győr elleni Amatőr Női Bajnokira, ám nagyot küzdve végig ott loholtunk ellenfelünk nyakán. Sajnos, az utolsó percben mi hibáztunk kétszer is.

Ugyan a negyedik percig nem dobtunk kosarat, de a Győrnek is csak egyet engedélyeztünk. Innen megugrottunk, és a 9. percig nálunk volt az előny, ám a hajrában a vendégek keze "sült" jobban. A második negyedben sokáig nem találtuk a ritmust, így már tíz ponttal is megléptek a vendég zöld-fehérek, ám jól hajráztunk, és újra feljöttünk két pontra.

A félidőben megint "leültünk". Öt perces kosárcsöndünket kihasználva, újra tíz pont fölé hízlalták előnyüket a győri lányok. Innen kezdtük meg a felzárkózást szép lassan. Nagyot küzdöttünk védekezésben a magassági fölénnyel szemben, ami sokszor ahhoz vezetett, hogy a másik oldalon ziccereket hibáztunk. A 36. percben újra kilenc pont (53:62) volt hátrányunk. Ám a következő három percben mi csillogtunk, és egy 9:1-es vágtával, egy piciny pontra hoztuk a végjátékot. Sajnos, hiába volt kétszer is lehetőségünk támadni, mindkétszer rossz megoldás született, amiből a Győr dobhatott ziccereket, és győzött megérdemelten.

Érdekes, küzdelmes, változatos mérkőzésen, a többszöri felzárkózás sokat kivett csapatunkból, így a végjátékban higgadtabb megoldásokat választó vendégeké lett a két pont.

AMATŐR NŐI BAJNOKSÁG:

SMAFC-NYME - UNI Győr SZKA 62:67 (15:17, 19:19, 13:19, 15:12)

Sopron, 50 néző  V.: Sabáli L., Esztergályos R.

SMAFC:  Pados 3, Kálmán 21/9, Honyák, Locsmándi 2, Ragats 3. Cs.: Suga, Szőke 9/3, Góth 8/6, Fodróczy 8/3, Kiss 8. Edző: Palkovits Tamás, Velkey Eszter

Győr: Horváth 13/3, Dobronyi 5, Nagy 15, Török B. 7, László 6. Cs.: Simon 15/9, Török Á. 2, Kovács 2, Ayana, Kuller 2. Edző: Gálos László, Sándor Zsuzsa

Hírek: