Egy hétvége alatt két mérkőzés

NYFSE- SMAFC-NYME      103-65        (18-20, 26-14, 34-9, 25-22)

SMAFC-NYME: Kálmán E. 23/9, Ragats A. 4, Pados K. 2, Locsmándi L. 2, Németh E.4, Góth G., Szőke Sz. 15/3, Kiss S. 11, Fodróczy L. 4, Suga A.

Az első öt percet 10:2-es lerohanással kezdték a smafcos lányok! Remek védekezést szuper megoldások követték. A nyíregyháza időt kért, ettől fogva 2:3-as zónát védekeztek. Zóna ellen a játékaink jól funkcionáltak, könnyű kosarakat dobtunk, viszont egyre több meghatározó játékosunkra fújtak faultot; így a félidő végére sikerült átvenniük a vezetést. A harmadik negyed döntött, sajnos nem a mieink javára! Hiába voltak meg az üres helyzetek, azokat kihagytuk, vagy rossz helyre passzoltunk, amiből könnyű ziccereket dobhatott az ellenfél. Ezt még tetézte az a tény, hogy a bírok sem könnyítették meg a helyzetünket, míg a Nyíregyháza 14 büntetőt dobhatott (ebben a negyedben), addig mi mindössze 1-et. Az utolsó negyedben még az utolsó erejüket összeszedve küzdöttek lányaink a pontok lefaragásában, így ezt a negyedet sikerült szorossá tenni.

Herczegné Velkey Eszter: Többen is mondták, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, én mégis hittem abban, hogy nyerni tudunk. Ez ma nem sikerült, éppen ezért most csalódottak vagyunk. De nem adjuk fel, megteszünk mindent azért, hogy Sopronban nyerni tudjunk!

 

 

SMAFC-NYME - Tatai SE   94-84          (35-17, 22-29, 19-23, 18-15)

SMAFC-NYME:  Kálmán E. 28/12, Ragats A. 10, Pados K. 6/6, Locsmándi L. 6, Németh E. 13/3, Góth G. 8/6, Szőke Sz. 9, Kiss S. 7, Fodróczy L. 3, Tóth K. 4, Suga A.

Tatai SE: Kiss J. 20/6, Orsós-Bogdán L. 39/6, Veres K. 5/3, Kiss C. 4, Kovács R. 2, Heizer A. 10, Pálmai N. 2, Polgár P., Bodor É. 2

A hazai csapat az első perctől kezdve agresszívan védekezett a tatai csapat ellen, ami meg is hozta az eredményt, ugyanis az első negyed után a SMAFC 18 pontos előnyt tudhatott magáénak. Ezután az ellenfél három negyeden át zóna-védekezéssel próbálkozott átvenni a vezetést, de ezt a hazaiak egyszer sem adták ki a kezükből.

Herczegné Velkey Eszter: A tegnapi nyíregyházi vereség után az volt a legfontosabb, hogy a csapat újból csapat legyen! Nagyon örülök, hogy minden egyes játékosomon azt láttam, hogy nyerni akarnak, és ezért megpróbálnak mindent megtenni! Az első negyed fantasztikus volt! Azon dolgozunk, hogy ne csak egy, hanem 4 negyeden keresztül így tudjanak a lányok játszani, küzdeni!

Hírek: