EGY FÉLIDŐ KEVÉS VOLT

Nagyon fiatal összetételű csapattal (három junior, három kadet játékos volt tagja tizes keretünknek) készülődtünk a rájátszás első mérkőzésére. Sajnos, az M0-ás körgyűrűn támadt dugó miatt, a tervezettnél hosszabbra, hét órásra sikeredett Szegedre tartó buszozásunk.

Mindezek ellenére nagyon jól, és taktikusan kezdtük a találkozót.

Fejes, Velkey és Kálmán vezérletével a 4. percben már 10:4-re vezettünk, és az első negyed további részében is a mi akaratunk dominált.

A továbbiakban is okosan játszottak lányaink, bár érezhető volt, hogy a hazaiak rutinos játékosai egyre jobban belelendülnek, - főként Rajnai, és Tóth -  kihasználva testi erőfölényüket, egyre ponterősebbek voltak. Mindezt azonban mozgékonyságunkkal kompenzáltuk, és így a 17. percig nálunk volt az előny. Az utolsó három percben azonban néhány vitatott szituáció után megtorpantunk, és így a szünet előtt fordítottak a hazaiak.

Ezt az előnyüket tovább őrízték a nagyszünet után is a szegedi lányok, akiknél egyre jobban játszott már Szabó, és Földi is, majd egy újabb 7:0-ás kétperccel, tízpont fölötti előnyt harcoltak ki.

Nem maradt más lehetőségünk, letámadtunk az utolsó negyedben. Azonban amit nyertünk a réven, azt elveszítettük a vámon. Óriási erőket mozgosítva, ugyan többször is sikerült labdát szereznünk, de csak nagyon gyenge százalékkal értékesítettük a kinálkozó lehetőségeinket, míg a hazaiak sokkal pontosabban használták ki az adódó lehetőségeiket.

A mérkőzés első felében többségében a mi akaratunk érvényesült, ám a ,második játékrészben már a rutinosabb, és erősebb játékosokból álló, kétéve még "A" csoportban szereplő szegediek "bedaráltak" minket.

Szegedi KE - SMAFC-NYME 72:49 (16:20, 18:10, 19:9, 19:10)

Szeged: 50 néző V.: Mester F., Arató B.

Szeged: Szabó B. 12, Boros 8, Mészáros 7/3, Tóth C. 12, Rajnai 16. Cs.: Földi 12, Varga 5, Zsíros, Barabás, Bene. Edző: Mészárosné Kovács Andrea

SMAFC: Fejes 11/6, Kálmán 13, Klemencsics 2, Velkey 14, Ragats 6. Cs.: Locsmándi 2, Németh 1, Dávid, Honyák, Pados. Edző: Palkovits Tamás

Örömteli esemény volt, hogy a TAO-s támogatásnak köszönhetően, 11-13 éves lányaink is Szegeden mérkőzhettek. A két egyesület közötti jó kapcsolat jegyében, azok az utánpótlás játékosok, akik csak elvétve találkozhatnak egymással, mérkőzhettek az egyetem csarnokában.

Hírek: