Egy félidő jó játék

Péntek este Nagykanizsán vendégeskedett az Amatőr Női Bajnokságban csapatunk. A hazaiak eddig még nem találtak legyőzőre otthonukban, és a tabellán is elöttünk foglaltak (foglalnak) helyet. Így aztán bravúrra van szüksége annak, aki győztesen akarja elhagyni a Russai Csarnokot.

Fekete és Fuisz dobta az első hazai kosarakat, amire Fejes, Tóth és Velkey válaszolt. A negyedik percben már 9:4-re vezettünk, de aztán a kanizsai pontfelelősök Jurkóval kiegészülve fordítottak ( a 6. percben 10:9 oda). Nem váratott sokat magára az újabb fordulat sem, két perc múlva már 17:12 nekünk, hogy aztán az első negyed stílszerűen döntetlennel záruljon.

A második negyedben folyamatosan nálunk volt az előny, de ellépni sosem sikerült, végül aztán egy Velkey hármasal előbbre zártuk a félidőt. Ebben a húsz percben jól védekeztünk, és mezőnyből is pontosan dobtunk. 

A harmadik negyed furcsa ítélettel kezdődött. Dávid Viki tört kosárra, ám "szerelték - faultotlták" (kinek-kinek a nézőpontja szerint). A játékvezetői síp néma maradt, mire Viki megkérdezte: "Ez nem volt fault?" A válasz: technikai hiba, és mivel az összecsapás után vérzik a keze, ezért le kell cserélni. Nem tett túl jót a második félidei teljesítményünknek ez az indítás. Nem találtuk ritmusunkat, és nehéz volt egyik másik ítéletet nyugodtan elfogadni.

A zárónegyedben próbálkoztunk ugyan felzárkózni, de 5 pontnál közelebb nem sikerült. Ráadásul, a döntő pillanatokban buta eladott labdákkal könnyítettük meg a házigazdák helyzetét.

Nagyon jól sikerült első félidő után, a másodikban már nem tudtuk megismételni azt a koncentrált, taktikus játékot, amelyet az első húsz percben nyújtottunk. Így aztán elmaradt a bravúr. Ugyan a lányok helytállása tisztes volt, de a helyzetünkön ez mit sem változtatott: maradtunk az ötödik helyen a tabellán.

Kanizsai Vadmacskák - SMAFC-NYME 75:64 (19:19, 14:17, 23:13, 19:15)

Nagykanizsa: 200 néző V.: Horváth A., Dombay L.

Kanizsa: Fekete 18, Olasz 10, Fuisz 6, Oros 7/3, Jurkó 17. Cs.: Nagy 9/3, Simon 4, Rajkai 4. Edző: Farkas József

SMAFC:  Fejes 8, Klemencsics 3, Tóth 16, Zottl 2, Velkey 14/6. Cs.: Kerékgyártó 11, Dávid 4, Kálmán 4, Ragats 2, Turner. Edző: Palkovits Tamás

Hírek: