BRAVÚR SZEKSZÁRDON

Nem a legjobb előjelekkel készülődött együttesünk a szombati idegenbeli útjára. Már a Tatabánya elleni találkozón is volt négy hiányzónk, akiknek száma most megduplázódott. Így az utazó fiataljainknak ezen a délutánon főszerep jutott a találkozón.

Fejes és Dávid kosaraival mi kezdtük jobban a mérkőzést, ami nyugodságot adott kissé felforgatott kezdő ötösünknek, amelyben Klemencsics center poszton kezdett.  Csapatunknak volt türelme a biztos helyzetekig játszani, és Fejes mellett Velkey is szenzációs gólpasszokat varázsolt társainak. Ellenfelünk pedig nehezen találta védekezésünk kulcsát. Így aztán leginkább eladott labdáink után indításokból, és hárompontos kosarakból szerezték pontjaikat. A félidőben ha nem is sokkal, de mi vezettünk.

A harmadik negyedet nagyon "megnyomta" a hazai alakulat. Simon jól szedte a támadó lepattanókat, és Mácsik valamint Studer is jól célzott távolról. Szerencsére ekkor Velkey, Locsmándi és Kiss is ponterős volt a palánk alatt, de még ennek ellenére is fordított a Szekszárd (29. percben 53:52). A negyed utolsó percében azonban Dávid kétszer is megmutatta, hogy mi is tudunk eredményesek lenni a 3 pontos vonalon túlról, így visszaállt a félidei különbség.

A záró tízpercet nagyon összeszedett védekezéssel kezdtük, és sikerült kilenc ponttal meglépnünk. Aztán háromperces "kosárcsend" mindkét oldalon, amelyből a hazaiak tértek előbb magukhoz, és újra ott voltak egy kosárnyira tőlünk. Ráadásul Velkey ellen fújtak támadó faultot, majd pedig a csoport legértékesebb játékosa (Simon Anikó 35 VAL/mérkőzés) dobhatott két büntetőt. Szerencsénkre dobásai lecsorogtak a gyűrűről. Míg részünkről Dávid újabb pontokat szerzett, a másik oldalon csak egy Kövér kosár esett, így megszületett a bravúr, idegenben sikerült legyőznünk üldözőinket!

Ezen a mérkőzésen minden játékosunkat dícséret illeti, hiszen egymásért küzdve, okosan kosárlabdázva szereztek meglepetést akkor, amikor az elindulás előtt ebben csak nagyon kevesen bíztak. Szerencsére, akik ott voltak, ők másképpen gondolták! Így aztán még azt is könnyebb volt elviselni, hogy hazafelé egy baleset miatt, közel egy órát kellett az úton várakoznunk.

KSC Szekszárd - SMAFC-NYME 66:73 (16:21, 19:17, 20:20, 11:15)

Szekszárd: 100 néző V.: Domokos, Csallóközi

Szekszárd: Studer Zs. 23/6, Kövér 7/3, Mácsik 20/12, Wiesner 2, Simon 13. Cs.: Süle 1, Propszt. Edző: Szabó Noémi

SMAFC: Dávid 24/6, Kálmán 2, Fejes 5, Klemencsics 18, Velkey 14. Cs.: Locsmándi 6, Kiss 4, Németh, Honyák. Edző: Palkovits Tamás

Hírek: