2 idegenbeli vereség

Kanizsai Vadmacskák SE – SMAFC-NYME 105-37 (29-6, 25-12, 27-12, 24-7)
Játékvezetők: Mintál Csaba, Bálind Attila

Helyszín: Nagykanizsa
Kanizsai Vadmacskák SE: Fuisz V. 20, Herman A. 13/3, Kardos R. 10, Fekete 26/3, Hegyi V. 11/6 
csere: Buti N. 2, Karancz P. -, Bernáth R. 4, Nagy D. 8, Horváth E. 8, Székely B. 3, Dörgönye E. –
SMAFC- NYME: Pados K. 8/3, Gyulai D. 14/6, Locsmándi L. 13, Tóth L. -, Szóka S. 2
csere: Gosztola -,  Fodróczy L. -, Dobos K. -, Méhesi K. -, Szóka S.-
A mérkőzés Gyulai Dóri kosarával kezdődött, ez után viszont a hazai csapat kemény védekezésének köszönhetően a SMAFCos lányok sorra eladták a labdákat, amit a kanizsai csapat ki is használt, 6 perc alatt több mint 20 pontos előnyre tett szert a hazai csapat. A második illetve a harmadik negyedben Locsmandi Lilla és Gyulai Dóri pontjai tartották a lelket a csapatban.
Az utolsó negyedben újból nagy csapást mért ránk az ellenfél, így sajnos nagy különbséggel alulmaradtunk ezen a mérkőzésen.
Herczegné Velkey Eszter: “Az az igazság , hogy a betegségek illetve a sérülések nagyon megnehezítik a dolgunkat. Ennek ellenére igyekszünk mindent megtenni a győzelemért. Ezen a mérkőzésen az volt a célunk, hogy kisebb feladatokat teljesítsünk, gyakoroljunk, fejlődjünk, hiszen van hova...”

 

Atomerőmű KSC Szekszárd – SMAFC-NYME 83- 50 (27-7, 19-21, 19-8, 18-14)
Játékvezetők: Domokos Lőrinc, Maár Gábor

Helyszín: Szekszárd
Atomerőmű KSC Szekszárd: Studer Á. 4, Studer Zs. Wolf A. Süle G. Lénárt P. 
csere: Kovács K. Horváth V. Bárdai E. Némedi F. Csepregi I. Papp A. Propszt A.
SMAFC- NYME: Fodróczy L. -,  Szőke Sz. 13, Pados K. , Gyulai D. 14, Locsmándi L. 3
csere: Gosztola 8, Tóth L.-, Dobos K. -, Méhesi K. 5, Szóka S.-, Babicz V. 2

Az első perctől kezdve tudtuk, hogy mindenképpen győznünk kell ahhoz, hogy a továbbiakban még legyen esélyünk a továbbjutásra. Az első pár percben fej-fej mellett ment a két csapat. Gyulai Dóri egymás után szerezte a pontjait /ebben a negyedben csak ő szerzett kosarat 7 pontot/, amire sajnos az ellenfélben játszó Lénárt Paula válaszolt. A szekszárdiak keményen falt határon védekeztek, /amit ezúttal engedtek a bírók/, ami számunkra inkább hátránynak bizonyult, ugyanis sorra veszítettük el a labdákat és hagytuk ki a ziccereket. A hazai csapat ezt kihasználva nagyon sok labdát szerzett, amiket legtöbbször könnyű ziccerekkel fejeztek be.
A második negyedben a SMAFC-os lányok is bekeményítettek, így sikerült ezt a negyedet 2 ponttal megnyerni, de még mindig nagy volt a különbség a két csapat között. A második félidőben mindent megtettek a lányok, hogy csökkentsék a különbséget, de a mai napon ez ennyire volt elegendő.

Herczegné Velkey Eszter: „Gratulálok a Szekszárd csapatának a győzelemhez, továbbjutáshoz! Sajnos nekünk nem sikerült a továbbjutás, ennek ellenére büszke vagyok a lányaimra, hogy az ország legjobb 12 junior csapata közé bejutottunk.”

Hírek: