Összefogásból jeles

A nyáron még pengeélen táncolt csapatunk a tekintetben, hogy el tud-e indulni a legjobb amatőr női kosarasok között. Sokan fogtak össze a csapatért, és ha a legszűkebben is, de a feltételek meglettek az induláshoz. (Ezúton is köszönjük támogatóinknak felajánlásaikat, és a továbbiakban is örülünk minden segítségnek!)

Csütörtökön este nagyon megfiatalodott csapattal álltunk fel a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban, az átlagéletkorunk 16,8  év volt. A játékoskeretünk, a város középiskoláinak tanulóiból áll. Ennek megfelelően óriási elszántsággal kezdtünk, amelynek eredményeképpen, az első negyedben magabiztos előnyt sikerült szereznünk. Jó volt látni, ahogyan küzdöttek a lányok, vagy éppen  egymást buzdították.

Lassan a budapestiek is magukhoz tértek, és Bartucz magasságára alapozva csökkentették hátrányukat. Nálunk a faultproblémák jelentettek gondot, főként annak tükrében, hogy Ragats Anna betegség miatt nem lehetett ott a többiekkel, és a palánk alól nagyon hiányzott.

A nagyszünet után mindkét csapat hatalmas iramot diktált, így aztán itt is, ott is potyogtak a kosarak, és ha csak minimálisan is, de tovább csökkent előnyünk.

A záró negyed elején pedig Szabó hármasával már vendégelőnyt mutatott a tábla. Nagy elszántsággal küzdöttek lányaink, ám ekkor már sokszor csúszott pontatlanság játékukba, és így a végjátékig nyílt maradt a találkozó sorsa. A nézők is érezték ezt, mert az utolsó három percben buzdításukkal szinte belehajszolták  fiataljainkat a győzelembe, akik ebben az időszakban már pontosan szőtték támadásaikat.

Változatos, küzdelmes mérkőzésen, a pontosabb végjátékot nyújtó SMAFC megérdemelten győzött az Amatőr Női bajnokság nyitómérkőzésén.

Amatőr Női Kosárlabda Bajnokság

 

SMAFC-NYME – Kiss Lenke KS 85:78 (25:15, 16:21, 26:27, 18:15)

Sopron, 100 néző V.: Esztergályos R., Gráczer Zs.

SMAFC: Kálmán 29, Cipek 5/3, Pados 2, Kiss 15, Locsmándi 6. Cs.: Németh 8, Fodróczy 5, Honyák 11, Ankhelyi, Tóth, Szőke 4. Edző: Palkovits Tamás

KLKS: Szabó 16/9, Básti 13, Berényi 12/3, Orosz 5/3, Bartucz 26. Cs.: Nagy 4, Kiss, Burkus 2. Edző: Kiss Lenke

 

Pénteken Szombathelyen, a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Központjában léptünk pályára, a Hepp-Kupa keretében. Az előző naphoz képest tovább csökkent keretünk létszáma, ám akik ott voltak, a fáradság ellenére is mindent megtettek a siker érdekében. Küzdöttek, hajtottak, ám a kezek, és lábak nem mindig úgy cselekedtek, ahogyan szerettük volna. Bár az első játékrész is igen hullámzóan alakult, ám ekkor még nálunk volt az előny. Sajnos, a harmadik negyedben volt egy négyperces rövidzárlat, melynek eredményeképpen 12 ponttal megléptek a hazaiak.

A zárónegyedben védekezést váltottunk, ami bejött, és már csak két kosárnyi volt a különbség. Ám hiába szereztünk kétszer is labdát, mindkétszer kimaradt a közeli lehetőség. Az utolsó percben pedig megkaptuk a kegyelemdöfést.

Kemény, küzdelmes mérkőzésen, a harmadik negyed kosárcsendje meghatározta a mérkőzés kimenetelét. Gratulálunk ellenfelünknek, de lányainkat sem érheti szemrehányás!

Hepp-kupa:

Szombathelyi Egyetem SE - SMAFC-NYME 60:51 (16:13, 8:12, 19:6, 17:20)

Szombathely, 50 néző V.: Dr. Magyari Tibor, Esztergályos Róbert

SZESE: Gusztafik 14, Szabó-Haklits 13, Handler 2, Konti 8, Uszkai 6. Cs.: Horváth P. 4, Földi 10, Gősi 2, Bauer 1. Edző: Szabó-Haklits László

SMAFC: Németh 8, Kálmán 18/6, Cipek 12/6, Kiss 4, Locsmándi 2. Cs.: Szőke 7, Suga, Honyák, Ankhelyi, Pados. Edző: Palkovits Tamás

Hírek: