ÓRIÁSI KÜZDELEM UTÁN, GYŐZELEM

A szegedi mérkőzés után is tudtuk, hogy nem lesz sétagalop a soproni összecsapás, hiszen a vendégcsapatban több rutinos, az NB I/A csoportot is megjárt játékos szerepel, és a palánk alatt Rajnai Zsuzsát nagyon nehéz megtartani. Ehhez jött még, hogy ezen a héten különböző okok miatt, egyszer sem sikerült csapatunknak komplett kerettel készülődnie.

Nagy taktikai csatával, és kevés ponttal indult az első negyed. Még szerencse, hogy Velkey Eszter szíve a helyén volt, és pontjaival lépést tartottunk a vendégcsapattal. Aztán Dávid Viki 5 pontjával egyenlítettünk, hogy újabb három perc elteltével már hat pont különbséggel ismét a vendégek vezessenek. Ekkor Fejes és Kálmán is bekapcsolódtak a pontgyártásba, és ismét átvettük időlegesen a vezetést. Az utolsó percet azonban hárompontos hátránnyal kezdtük, de a félidőben már nálunk volt az előny (32:31).

Jól kezdtük a második félidőt, már-már azt hittük, hogy megléphetünk, ám nem így történt. Újabb hullámvölgyek, és hullámhegyek követték egymást. Négy perccel a vége előtt pedig egyenlítettek a csongrádiak, elsősorban Rajnai pont-, és lepattanóerős (27 pont, 15 lepattanó, 46 IBM ) játékának köszönhetően. Ám ekkor megszületett a győzelemhez vezető megoldás. Vegyes védekezésben, Tóth Alexandrának sikerült a végjátékban megálljt parancsolni ellenfelünk legjobbjának, és ha idegtépő utolsó két percben is, de megszületett rájátszásbeli második győzelmünk.

SMAFC-NYME - Szeged KE 77:72 (8:13, 24:18, 24:21, 21:20)

Sopron, 50 néző V.: Sabáli L., Török Z.

SMAFC: Fejes 8, Kálmán 26/3, Tóth 2, Zottl 4, Velkey 13/3. Cs.: Dávid 19/3, Klemencsics 5, Ragats, Locsmándi. Edző: Palkovits Tamás

Szeged: Boros 2, Szabó 14, Mészáros 10/3, Tóth 2, Rajnai 27. Cs.: Földi 14/6, Zsíros 3, Barabás. Edző: Mészárosné Kovács Andrea

 

A két együttes gyermek csapatai is megmérkőztek egymással, most a SMAFC-os lányok örülhettek jobban, de mindkét csapat játékosait dícséret illeti!

(képek a facebook-on)

Hírek: